"Ağrım olsa bağıramam, aslan görsem kaçamam, kuyruğu ne de tatlı dersiniz ama avcı vurunca afiyetle yersiniz, çok da üşüdüm, kürkümü geri verseniz.. Tavşanım ben, keşke dostum olsan sen.." (Tawşi)

24 Mayıs 2014 Cumartesi

TAVŞANLAR İÇİN DOĞRU TAŞIMA ÇANTASI




Kedi ve küçük köpek taşıma kafesleri tavşanlar için uygundur ama mutlaka kapısı demir olanları tercih edin yoksa bir bakarsınız kapı yok (bknz. Tawşi) veya tavşanınız kapıyı kemirip kaçmış.

Uslu ve fazla kemirgen olmayan bir tavşanınız varsa yine kedi ve süs köpekleri için olan kumaş çantaları tercih edebilirsiniz, ben Milky için hep kumaş tercih ediyorum çünkü gayet uslu. Ama tavşanınız yaramazsa file ve tellerini kemirebilir.

Artık tavşanlar için de piyasada çok çeşitli taşıma kapları vardır ama sakın süsüne püsüne aldanıp yanlış seçim yapmayın, önemli olan tavşanınız içine rahat uzanmalıdır, kaçamamalıdır, yeterli nefes alma yerleri olmalıdır, bir kaza anında bu kafes onu koruyabilmelidir, Allah korusun bir trafik kazasında sert kaplar her zaman daha çok işe yarar ve hayat kurtarır.

Tavşanınızı veterinere götüreceksiniz ama kış mevsimi, karlı yağmurlu bir hava var ve toplu taşımayla götüreceksiniz, bu durumda kafesinin üzerine bir poşet geçirin ama kafesi bir kısmı poşetin ağzından açık kalsın yani deliklerden hava alsın, hayvanı boğmayın.

Tavşanınızı sakın karton kutu içinde biryere götürmeye kalkmayın, dakikasında tavşanı yok bilin :)

Kafes veya çantasının dibine idrar emen büyük hasta bezi serebilirsiniz, böylece bir tuvalet anında çanta kirlenmez hem de tavşanınız yumuşak bir zeminde yatar, en önemlisi de ıslanmaz. İdrarı vücuduna deyerse hastalık ve tüy dökülmeleri olur.

Tavşanınız hep aynı boyda kalmayacak ve en azından bir kedi kadar olacaktır, bu yüzden ona göre en baştan büyük bir taşıma kutusu alın. 

Yolda oyalansın diye çantasının içine biraz saman koyun, çanta yerine samanları kemirsin :)

Nereye giderseniz gidin yanınızda mutlaka 200 ml'lik tavşan suluğu ve bir 500 ml şişe su taşıyın, tavşanlar devamlı su içerler, hele sıcak günlerde daha da ihtiyacı olacaktır, kafesten çıkarmadan ona delikten ucunu uzatın, anında içecektir.

Tawşi'nin eseri :)



Asla karton kutuda tavşan taşımayın!



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.