"Ağrım olsa bağıramam, aslan görsem kaçamam, kuyruğu ne de tatlı dersiniz ama avcı vurunca afiyetle yersiniz, çok da üşüdüm, kürkümü geri verseniz.. Tavşanım ben, keşke dostum olsan sen.." (Tawşi)

16 Mayıs 2014 Cuma

MADENCİLERİN ve SİYASİLERİN FARKI


1) Biri 5 TL'ye alınteriyle, diğeri 700.000 TL'ye …….. alınmıştır. (Siz doldurun)








2) Biri çok eski, yırtık bir çorap, önceliğin aileye verildiği belli, ikincisini ise Hollywood yıldızları ve çok zenginler giyiyor, he bir de bizim firstladyler.





3)  Birine yanmış cesetlerinden kim oldukları bile belli olmayan yoksul madencilerimiz, diğerine ise halkımızın hakkı olan para gömülüyor.








4) Kimi baba oğlunun cesedini almak için sabırla bekler, kimisi de oğlunun paraları saklaması için telaşla arar.






5) Kimisi ailesinin ekmek derdinde, ölüm savaşında kömürden farksızdır, kimisinde o hengamede bile tek toz yoktur, baloda gibidir.





6) Kimi ölüm savaşı sonrası sedyeyi kirletmekten korkar, kimi babasını kaybeden bir genç kıza markette veya tüm ailesini kaybeden bir gence yolda tekme atarak kirli kalbiyle siyaseti de kirletir.








7) Kimileri dualarla beklenir, kimileri beddualarla yollanır.







8) Kimileri iyi resmedilir, kimileri kötü..






9) Kimilerinin çıkardığı bir avuç kömür, kimilerinin gemisinin yakıtı olur, kimilerinin de seçim oyu..







10)  Kimileri madende ölen ailesine ağlar, kimisi hobi olarak..








11) Kimileri oğlunun cenazesini almak için adını duymayı, kimisi tekrar bakanlığa dönebilmek için adını duymayı bekler.







12) Kiminin bütün malvarlığı; çamurlu naylon çizmeler, kırık bir baret ve yırtılmış bir tulumdur, kiminin de ayakkabı kutuları dolusu, ancak para sayma makineleriyle sayılabilen paralardır.






13) Kimisi mezarlıkta madenci oğlunun cenazesinde ayakta kalabilmek için bir ağaca dayanır, kimisi ağaçları kesip AVM yapmak ister.

                          




14) Tuzla'da yanarak ölen tersane işçilerini unuttunuz, depremzedeleri unuttunuz, Gezi'de ölenleri unuttunuz ama madencileri unutmayınız!



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.