"Ağrım olsa bağıramam, aslan görsem kaçamam, kuyruğu ne de tatlı dersiniz ama avcı vurunca afiyetle yersiniz, çok da üşüdüm, kürkümü geri verseniz.. Tavşanım ben, keşke dostum olsan sen.." (Tawşi)

14 Mayıs 2014 Çarşamba

MANİSA'DA MADEN YANGINI FACİASI YORUMUM



 
        Seçim öncesi AKP birçok yerde kömür dağıtıyor, hani özellikle Bursa'nın lodosunda aileleri zehirleyem kömürü, çevreyi çıkardığı gazla yokeden kömürü..
      "Şimdilik" 201 madencimizin öldüğü bu faciadan 20 gün önce CHP, MHP ve BDP’nin desteğiyle Soma’daki madenlerin incelenmesi için Meclis komisyonu kurulmasını öneriyor ama bu önergenin 20 gün önce reddedildiği açıklanıyor.
       Enerji Bakanı grandtuvalet, üzerinde toz bile yok, "Sayın Başbakan üzüldü" deyip duruyor, vah vah duygulandık, bence kendisi Mısır'a gidip üzülmeye devam etsin..
       Ülkenin yeraltı kaynaklarını tamamen sattınız ama orada çalışanlara değer verin bari..
       Tüm kabine taşeron işçi olarak çalıştırılmalıdır belki öyle anlarlar.
       Bu faciayı ailesinde yaşamayan anlayamaz.
       Atatürk yıllar önce 1920'de bir yasa çıkarıyor, iş güvenliği için,  yıl 2014 ama ileri görüşlü, sağduyulu kimse yok, pardon var; "Bilal koş, paraları sakla!"
       Bu işçiler ayakkabı kutuları zulalamadıkları için 2 kuruş maaşa yanarak öldüler.
       Reza Zarrab'ın, Bilal Erdoğan'ın, bakan oğullarının mal varlığı kadar şu işçilerin değeri yok mu?
       1 Mayıs İşçi Bayramı'nın kutlanmasına karşı çıkan "özgürlükçü demokrasici" devletimiz 13-14 Mayıs'ı Ulusal Yas ilan etmelidir, "Kendilerinin sebep olduğu"bir yas günü..
       Seçim öncesi dağıtılan o kömür torbalarının üzerinde "Bir avuç kömür için bir ömür verenlerin anısına" yazdırın bari!
       Dokunulmazlıkmış, kabineymiş.. Ölenlerin yakınları acıları çok az da olsa dindiği an bu işin peşini bırakmayıp AİHM'ye gitmelidirler, önerge nasıl reddedilir, canlar nasıl yokedilir görsünler!
       Bugün Başbakan Manisa'ya gidecekmiş, görün nasıl güvenlik önlemi alacaklar ama bu güvenlik önlemi o işçiler için alınmalıydı.
       15 yaşındaki çocuklar ükemizde ya ekmek almaya giderken öldürülür ya da reddedilen önergelerle.. Bari çocuk işçileri durdurun! 
       Enerji Bakanı iyi şöyle demedi; "Trafonun patlamasının sebebi kedidir kedi." Belki de der..

       


Bu acı, kömürden daha kara..

     
       
      

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.