"Ağrım olsa bağıramam, aslan görsem kaçamam, kuyruğu ne de tatlı dersiniz ama avcı vurunca afiyetle yersiniz, çok da üşüdüm, kürkümü geri verseniz.. Tavşanım ben, keşke dostum olsan sen.." (Tawşi)

14 Mayıs 2014 Çarşamba

CEVAP; GÖZ AKMASI, DİŞLERDE LEKE



Soru;  

       Merhaba, tavşanımın sağ gözü akıyor.ağlıyor gibi hatta.dişleride tuhaf kahverengi lekeler var ve tırtık tırtık olmuş kısa bi süredirde yemlerini seçiyo hepsini yemiyo dişlerinden kaynaklı sanırım .çok korkuyorum ona bişey olucak diye ne yapmalıyım ??? acill



Cevap;

     Merhaba, bu diş çürümesini gösteriyor, tavşanınıza abur cubur (kurabiye, kek, şeker, çikolata ve meyve...) veriyorsanız dişlerde çürüme olur. Diş çürümesi göz ve burun akıntısı gibi şeylere sebep olabilir. Acilen veterinere götürün, tüm dişlerini kontrol etsin, uzunluklarına da baksın. Eğer dişlerine normal derse sorun soğuk algınlığı veya mantar olabilir. Tavşanınızın mutlaka pazar veya manavdan ücretsiz aldığınız temiz, boyazsız ve çivisiz, fazla yüksek olmayan bir kasası olsun, bu kasayı düzenli kemirecek ve diş problemleri olmayacaktır. Ayıca meyve çok az, tavşanınız 6 aylıktan büyükse haftada 2 kere verin tabi bu aralar vermeyin. İnsanlardakş gibi tavşanlarda da fazla şekerden diş çürümesi olur. Bu arada havuç, mısır ve patateste de fazla şeker vardır, özellikle fazla havuç vermeyin. Demlenmiş ve soğumuş şekersiz ılık çaya temiz pamuk batırıp gözünü silin. Veteriner gözüne damla da verecektir, tozlu ve polenli ortamlarda tutmayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.