"Ağrım olsa bağıramam, aslan görsem kaçamam, kuyruğu ne de tatlı dersiniz ama avcı vurunca afiyetle yersiniz, çok da üşüdüm, kürkümü geri verseniz.. Tavşanım ben, keşke dostum olsan sen.." (Tawşi)

14 Mayıs 2014 Çarşamba

MANİSA SOMA MADEN YANGINI 245 ÖLÜ


BİR AVUÇ KÖMÜR İÇİN BİR ÖMÜR VERENLERE..



            Manisa'nın Soma ilçesindeki maden göçüğünde trafo patlaması sonucu çıkan yangında 787 işçinin göçük altında kalması sonucu 363 işçi tahliye edilmiş, geriye 200'ü kalmıştı, şu an ise 245 işçimizin vefat ettiği, diğer kişilerden de ümit kesildiği açıklanmıştır. Türkiye tarihinin en büyük maden kazasıdır. Ailelerine başsağlığı ve geçmiş olsun dileriz.  Elektrik kesilmesi sonucu işçilerin yukarıya çıkmasını sağlayan asansörler de çalışmamıştır, işçilerin oksijen maskelerinin ise sadece 30 dakika - 1 saat arası oksijen sağlabildiği açıklanmıştır. Şu an içeriden kurtarılan bir işçi; "İçeriden sağ beklemeyin hep ölü var." demiştir. 200 işçi hala göçük altındadır.  (05.16)  Enerji Bakanı Taner Yıldız Sabah 07.00'de yeni açıklamalar yapacak.

Canlı yayın için;  http://cm.ntvmsnbc.com/ServerSite/wui/NTVCanliYayin/default.aspx

http://www.bbc.com/news/world-europe-27403061

http://edition.cnn.com/2014/05/13/world/europe/turkey-mine-accident/index.html?hpt=hp_t1


         Ve bu faciada hükümetin rolüne bakın, yüzlerce kişinin ölümüne sebep plan AKP'ye;

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/26412128.asp







Providing a life for a handful of coal
      Manisa's Soma district mines dent in the fire 787 workers spent under the rubble as a result of 363 workers have been evacuated, back 200 had stayed at the 245 workers of where he died, the other from people lose hope that is explained. Join Turkey's biggest mining accident. We wish condolences to the families and to get past. Workers due to power outages that led up from the lifts did not work, the workers' oxygen masks only 30 minutes - 1 hour from where oxygen is described health. Current rescued a worker inside; "Insider's always die right there waiting." said. 200 workers are still under the rubble. (05.16, Turkey)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.