"Ağrım olsa bağıramam, aslan görsem kaçamam, kuyruğu ne de tatlı dersiniz ama avcı vurunca afiyetle yersiniz, çok da üşüdüm, kürkümü geri verseniz.. Tavşanım ben, keşke dostum olsan sen.." (Tawşi)

31 Mayıs 2014 Cumartesi

TAVŞANLARA LEĞENDEN YATAK ve TUVALET YAPIMI



           1 Milyoncu, pazar veya marketlerde bulabileceğiniz, daha alçak olan, tavşanın yetişkin boyundan daha büyük bir leğen işinizi görecektir.  Leğeni komple büyük bir poşete sokun ve zeminini elinizle düzleştirin veya poşete sokmadan en altına 2 tane büyük poşet yayın. Üzerine 3 parmak kalınlığında marangozlardan, petshoplardan veya internetten bulabileceğiniz talaşı yayın. Tavşanınızın en çok tuvalet yaptığı yere koyun. İçine de dışkı ve idrarından örnek koyun ki kokusuna hemen gelsin ve alışsın. Hergün değiştirmeyi unutmayın. Üstteki poşeti kirli talaşla kıvırıp atacaksınız bu kadar. Leğen kirlenirse banyoda sabunlu suyla yıkayıp kurutun. Tavşanlar için yatak yapımı;




           Yatak için de öncelikle yine çok yüksek olmayan ve yine tavşanın boyundan büyük bir leğen alın. İçine polar, yün kumaş, minder veya saman koyabilirsiniz. İçine mutlaka demir tavşan topunu da koyun, oynarken uyuyacaktır. Yatağın polar olmaması, tavşanınız tuvaletini kaçırdığında rahatça yıkayabilmeniz yönünden iyidir.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.