"Ağrım olsa bağıramam, aslan görsem kaçamam, kuyruğu ne de tatlı dersiniz ama avcı vurunca afiyetle yersiniz, çok da üşüdüm, kürkümü geri verseniz.. Tavşanım ben, keşke dostum olsan sen.." (Tawşi)

17 Mayıs 2014 Cumartesi

O TOKAT VE TEKMELER MANİSA'YA VE TÜM HALKA ATILDI!



Tam 298 ölümüz var! Sakın aldanmayın, içeride belki 400 ölü daha var diyor ya işçilerimiz, içeride 1500-2000 arası ölü var, çünkü kayıtsız çalışan dolu olduğundan bu kişilerin cesetleri günyüzüne bile çıkmayacak belki, zaten yanmışlar, kim oldukları belli değildir bile, bunlar saklananlar..

Yangın ise trafodan çıkmadı, kazada torununu kaybeden 70 küsur yaşındaki eski madenci dedenin de dediği gibi, kaza içeriye basılan oksijenden dolayı oldu!

15 yaşında çalışan madencimizin olduğu ispatlandı, çocuk işçi.. Ortada istifa hala göremedim.

İzmir Vali Yardımcısına Allah akıl fikir versin, kazadan sağ çıkanlar akıllarını kullandı diyor, evet ölenler akılsızdı, 3 kuruş ekmek parasına öldü o zavalcıklar ama siz çok akıllısınız ki böyle acılo bir millete böyle bir konuşma yapıyorsunuz!

Ünlüler akın akın oraya gidiyor, halk ise çıkdırıyor ama sinirden çünkü gidenler süslenip püslenip "Acınızı paylaşıyorum" ayağına reyting almaya gidiyor, rezillik, yardım yapacaksan sessiz yap, alenen yapılan yardım değil gösteriştir, havadır, iyi orada dul kalan madencilerin eşlerini evlendirmeye gitmiyorlar!! Berna Laçin'e sonuna kadar katılıyorum.

Bir tokat olayı var ki, tokadı atan bir başbakan, halkına atıyor, babasını maden felaketinde kaybetmiş çok acılı, çaresiz, hem de bir kız evlada atıyor, hem de öyle güçlü kaldırıp vuruyor ki, sonra da marketin diğer kapısından gelen tepkili halkı görünce koşarak kaçıyor, marketin çalışanları sıkıca tembihleniyor, görüntüler hemen siliniyor, rezalet ötesi, insanlık dışı.. O tokat o babasını kaybeden acılı kıza değil, Manisa'ya atıldı, madencilerin acılarını paylaşan herkese atıldı! Sana %50 oy veren o Manisa şimdi kan ağlıyordur! Yazık..  

Başbakanın özel kalemi, bence başbakanın özel cellatı desek yeridir. Ailesini kaybeden bu genç, iki polis tarafından ellerinden tutulup yere yatırılıyor, özel kalem en az 4 kere karnına feci güçlü ve öldürücü tekmeler atıyor, bu bir dövüş filmi değil, madencilerini kaybetmiş Soma'da çekiliyor bunlar. Sen kimsin be adam? O vurduğun bir insan! Acılı bir insan, sen aileni hiç kaybettin mi? O insana vurmaya hakkın var mı? Burası hukuk devleti değil mi?  Son 10 yıldır değil ama sana yazıklar olsun! Birgün öyle bir dayak ye ki, her tekmede o genci hatırla inşallah! Bu insan cezalandırılacağına bir de mükafatlandırılıyor, bugün hem başbakan hem de özel kalemi İstanbul Eyüp Sultan'da cuma namazına gitmiş ve halkın yoğun sevgi gösterisiyle karşılaşmışlar. Millete sanırım büyü yapıyorlar başka bir açıklaması yok! Neden kims egeröekleri göremiyor, siz kimsiniz de acılı bir halkı ezip döversiniz? Kuzey Kore'de böyle şey olmaz ya! Bence boşuna arınmaya çalışmayın.

Diğer komik şey neymiş efendim bankalar, kredi kartı borcu olan ve ölen madencilerimizin borçlarını silecekmiş, alkış istiyorlar. Kimi kandırıyorsunuz, zaten sigorta gereği o borçlar siliniyor, sigorta tarafından ödeniyor. Her zaman derim, herşeyi okuyun, tüm haberleri thergün akip edin, araştırma yapın, biraz bilgisiz görünürseniz sizi hallaç pamuğuna çeviriler vallahi billahi!

Günün bombası ise kesinlikle Ebru Gündeş'in eşi, 17 Aralık Operasyonun'nun başrol oyuncusu Reza Zarrab! Manisa madencilerimizin acısından yararlanılıp suçlu bir adamın 2 dakikada yurtdışı yasağı sessizce kaldırıldı, tabi ülke uyuyor ya, herkesin gözü Soma'da, nasıl olsa bu balık hafızalı halk unutur, yemezler canım! Kimbilir kimlere ne saatler aldı bu arada..

Galatasaray ve Atletico Madrid, İzmir'de bir maç yapacak, tüm hasılat Soma madencilerimize bırakılacak, ayarlayan da tabi ki Arda, bu çok güzel. Fenerbahçe de 5 yıl boyunca tüm çocukların eğitim masraflarını karşılayacak, harika. Peki ben bazı isimleri duyamadım siz duydunuz mu? Yardım sessiz yapılır ama tepemizdekiler öyle yapmıyor o yüzden kesin duyardık, yapılmadı zaten; Bilal Erdoğan nerede, bir gemisini bağışlayabilir! Ya da gemi kalsın, %85'i kaçak olan ama kılıfına uydurulan Zincirlikuyu'ya yeni yapılan Zorlu Center AVM'deki Günaydın köfte döner ve Gülhane iskender kebap dükkanlarından bağış yapabilir. Reza Zarrab haftasonları at biniyor, 3-5 tane 700-000 dolarlık saat verebilir, muhteşem 3'lü bakan oğullarımızı da unutmayalım, aldıklarından elbet oraya verebilirler değil mi? Aaa, Fatih Belediye Başkanı mustafa Demir, önce rüşvetten hapse girip sonra apar topar çıkıp tekrar başkan seçilmişti malum, o ne yaptı acaba?

İlk defa basın karşısına geçen Soma Maden sahibi Alp Gürkan'dan günün korkunç itirafı geldi; "Yaşam odası zorunlu değil ama olsaydı kimse ölmezdi."










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.