"Ağrım olsa bağıramam, aslan görsem kaçamam, kuyruğu ne de tatlı dersiniz ama avcı vurunca afiyetle yersiniz, çok da üşüdüm, kürkümü geri verseniz.. Tavşanım ben, keşke dostum olsan sen.." (Tawşi)

15 Mayıs 2014 Perşembe

SOMA EYLEMİNDE İZMİR'DE BİR KEDİ YANARAK ÖLDÜ!



İzmir'de Soma'daki maden faciasını protesto etmek için yürüyen gruba polisin müdahalesi devam ediyor. Konak Meydanı'nda yürümek isteyen gruba TOMA'lar ve biber gazıyla müdahale edildi. Polisin gazlı müdahalesi sonrası eylemciler ara sokaklara kaçtı. Müdahale sırasında bacağına taş gelen bir çevik kuvvet polisi yaralandı. Ateşe verilen eşyalar arasında yanmış bir kedi bulundu.

Gazdan etkilenen çok sayıda vatandaş içinde ambulanslar bölgeye sevk edildi. Grupların daha sonra tekrar birleşerek Konak Meydanı'nda önlem alan polis ekiplerinin önünde beklemeye başladı. Çevredeki bankları söken gruptakiler, TOMA'ların önüne set kurup ateşe verdi. Bu sırada Konak Meydanı'nda önlem alan polis gruplara TOMA’larla tekrar müdahale etti. Eylemciler polisi taş yağmurunu tutarken merkezde trafik akışı müdahaleler nedeniyle kapandı. Bazı esnaflar dükkanlarına zarar veren eylemcilerle tartıştı.

Müdahale sırasında bacağına taş gelen bir çevik kuvvet polisi yaralandı. Polis helikopterinin havadan desteğinin sürdüğü olaylar devam ediyor.

Öte yandan yolları barikat kurup kapatan grubun ateşe verdiği eşyaları söndüren polis ekipleri yanmış bir kediyle karşılaştı. 
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/26425097.asp
Dikkat!
     O kediyi kim oraya attıysa yazıklar olsun!!! Kendi ondan daha beter can versin inşallah! Derhal mobese kameralarından bulunup mahkemeye çıkarılmalı ve cezasını hapisle çekmelidir!!  Lütfen Bimer, İzmir Belediye Başkanı'na, Haytap'a, barolara, İzmir Barosu'na şikayetlerinizi mail ve mesaj yoluyla dile getirin, o zalim yakalanmalıdır! Ben şikayetlerimi şu an oluşturuyorum lütfen siz de yapın, ne kadar çok ihbar ve şikayet o kadar etkili sonuç!



İzmir Barosu'na göndermiş olduğum mailim;


       Manisa Soma faciasını üzüntüyle haberlerden takip ederken biraz önce rastaldığım bir haber acımı daha da çok katlamıştır. İzmir Konak'taki protestocular ve polis arasında yaşanan gerginlik sonrasında çıkan yangında bir kedi yanarak ölmüştür. Eşyalar ateşe verildiği için kedi de bilinçli olarak ateşe atılmıştır. Ateşi polis mi vatandaşlar mı açtı haberde yazmamaktadır. İster polis ister protestocu olsun bunu kim yaptıysa insan olamaz, herşeyden önce o bir canlıdır, derhal mobese kameralarından veya gazetecilerin kameralarından görüntüler incelenip suç duyurusunda bulunulmalıdır. Bu insanlık dışı ayıbı kim yaptıysa cezasını Kabahatler Kanunu'ndan TCK'ya giren yeni Hayvan Hakları gereğince bir hayvana işkence etmek ve öldürmek suçundan 3,5 yıla kadar hapis ve para cezasıyla yargılanıp hapse sokulmalıdır. Baronuzdaki duyarlı avukatlardan rica ediyorum. Saygılarımla..


İzmir Barosu iletişim: info@izmirbarosu.org.tr





                                                                                                                    

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.