"Ağrım olsa bağıramam, aslan görsem kaçamam, kuyruğu ne de tatlı dersiniz ama avcı vurunca afiyetle yersiniz, çok da üşüdüm, kürkümü geri verseniz.. Tavşanım ben, keşke dostum olsan sen.." (Tawşi)

20 Mayıs 2014 Salı

PALET (PELET) YEM YERİNE DOĞAL KUZU YEMİ!



      Yurtdışında artık bu kampanya başlamıştır. İnsanlar tavşanlarına hazır karışık tavşan yemleri vermek yerine daha çok kırsal bölgelerde kilosu 1 TL'den satılan daha doğal kuzu yemlerini tercih etmektedirler. Tawşi geldiğinden beri ben de İzmir'den aldığım doğal kuzu yemi ve 10 tahıllı karışık güvercin yemini karıştırıp vermekteyim. Doğal yemde daha çok lif vardır, aşırı tahıl ise tavşanları şişmanlatır ve sağlıksız yapar. Ayrıca doğal yemler daha ucuzdur. Kuzu ve güvercin yemini internetten de sipariş verebilirisniz, tavsiyem 6 aylık miktar sipariş edin karlı çıkın. 

2 yorum:

  1. merhaba 2 aylik bi tavsan sahiplendim ama benden aşırı derecede korkuyor yanından gitmeden yem yemiyo su icmiyo kafesine güvende hissetsin diye saklanmasim icin kutu koydum ben gelince onun icin kaciyo hemen elimle yedirmeye calisiyorum yemiyor beni cok üzüyo beni alışması sevmesi için neler yapabilirim :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, tavşanlar yeni geldikleri eve 2-3 günde anca alışırlar, elinize tuzsuz birkaç adet kuruyemiş alın mutlaka gelecektir, asla üstüne gidip şok yaşatmayın, kucağınıza da asla almaya çalışmayın, o kutuyu alın yoksa kemirir, ahşap bir meyve kasası bulup odasına koyun, ayrıca tavşanı kafeste beslemeyin kendine ait bir odası olmalıdır.

      Sil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.