"Ağrım olsa bağıramam, aslan görsem kaçamam, kuyruğu ne de tatlı dersiniz ama avcı vurunca afiyetle yersiniz, çok da üşüdüm, kürkümü geri verseniz.. Tavşanım ben, keşke dostum olsan sen.." (Tawşi)

14 Mayıs 2014 Çarşamba

CEVAP; SAYIN DAMLANUR İMİRZALİOĞLU



       Öncelikle teşekkür ederim. Kısıtlı bilgimle yardımcı olmaya çalışıyorum.  Tavşanınızı nereye götürdünüz? İlk önce doğru teşhis lazım. Mantar sürekli nükseder. Tavşanınızın uyuz olduğunu asla sanmıyorum. Kulak uç ve kenarları kıvrık veya kanlı olmalıdır. Mantarda ise belli tüy dökülmeleri olur yani derisi açılacak şekilde dökülmeler olur. Egzamasaysa bulunduğu yerde birşeye, toza v.b. alerjisi veya yediği birşeye alerjisi olabilir. Tavşanınıza doğal oyuncakla yapın, kırılmayacak bir ayna koyun şimdilik yalnız sanmasın kendini. Tavşanınızı birkaç günlüğüne farklı bir yere koyun, altına koyduğunuz şeyleri filan komple değiştirin, çevresi bir değişsin ama mantarsa bunların hiçbiri fayda etmez. Tavşanınızın bağışıklığı güçlenmelidir bu yüzden veterinere danışıp bir bağışıklık güçlendirici almalısınız ve dozuna dikkat etmelisiniz, bazen küçük çocuklar için verilen şuruplar da verilebiliyor çok az dozlarda kullanmalısınız ve yine kuşlar için petshoplarda satılan suya katılan vitaminler d e tavşanlara kullanılabilir. Kaldığı yer sürekli temiz ve kuru olsun, tuvaleti hergün değiştirilsin, en önemlisi de tavşanlar kafeste strese girer, evin içinde özgür olmalı veya bir odası olmalıdır. Tavşanınız iyileştiğinde ise ona bir eş almalısınız. Tavşanlar sosyal hayvanlardır yalnız asla kalamazlar. Evde de asla yalnız bırakmayın. 

2 yorum:

  1. Ya ayna onun psikolojisini bozmazmı ?,düşünsene evinde senin her hareketini taklit eden biri var :s

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En azından yeni bir arkadaş gelene kadar onu çözmeye çalışır veya oyalanabilir. Tawşi aynaları çok seviyordu mesela..

      Sil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.