"Ağrım olsa bağıramam, aslan görsem kaçamam, kuyruğu ne de tatlı dersiniz ama avcı vurunca afiyetle yersiniz, çok da üşüdüm, kürkümü geri verseniz.. Tavşanım ben, keşke dostum olsan sen.." (Tawşi)

12 Ocak 2016 Salı

YAVRU BALİNANIN ÖLÜM SEBEBİ AÇIKLANDI :(



   İstanbul’dan balina için İskenderun’a giden Türk Deniz Araştırmaları (TÜDAV) Başkan Yardımcısı D. Arda Tonay, Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın yardımıyla bir kamyona yüklenen balinanın İskenderun Teknik Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi’nin bahçesinde incelendiğini vurguladı. 
Annesini kaybetmiş
       Deniz memelileri uzmanı Dr. Tonay koordinasyonunda yapılan balinanın nekropsisinde en önemli sonuç olarak açlıktan ölmesi ortaya çıktı. 10.72 metre boyunda ve dört ton ağırlığında olduğu tahmin edilen dişi uzun balinanın üzerinde çok sayıda dış parazit bulunduğunu belirten Dr. Tonay, “Çok bozulan 6 aylık yavrunun halen süt emme döneminde olduğunu gördük. Annesini kaybettikten sonra beslenemediği için geçirdiğisağlık sorunları nedeniyle ölmüş. Bu canlı Türkiye sularında 5. kez görüldü. 4’ü ölü olarak karaya vururken 1 kere canlı gözlemlendi” dedi. 

http://www.milliyet.com.tr/sut-emen-balina-acliktan-olmus-gundem-2177421/

Tawşi der ki: Çok acı :((

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.