"Ağrım olsa bağıramam, aslan görsem kaçamam, kuyruğu ne de tatlı dersiniz ama avcı vurunca afiyetle yersiniz, çok da üşüdüm, kürkümü geri verseniz.. Tavşanım ben, keşke dostum olsan sen.." (Tawşi)

4 Ocak 2016 Pazartesi

ÇORUM BELEDİYE ÇÖPLÜĞÜ'NDEKİ ZAVALLI AÇ KÖPEKLER



Çorum’da Sosyal Medya üzerinden bir araya gelen hayvanseverler, Belediye Çöplüğü’nde yaşayan başıboş köpeklere gıda ve sağlık hizmeti kampanyası başlattı.
Çorum’da Sosyal Medya Üzerinden “Sokak Hayvanlarını Birlikte Doyuralım” kampanyası başlatan bir gurup hayvansever, Çorum Belediye Çöplüğünde yaşayan başıboş köpeklere gıda ve sağlık yardımında bulundu. Sosyal medya üzerinden organize olarak sokak hayvanları için yardım toplayan guruba Çorum Belediyesi Hayvan Barınağı Veteriner İşleri Müdürlüğü görevlileri de destek oldu. Dün Çorum Belediye çöplüğüne giden hayvanseverler ve belediye görevlileri sokak köpeklerine gıda yardımı yaptı. Veteriner İşleri Müdürlüğü görevlileri Vedat Palamut ve Bekir Şerit ise, yaralanan hayvanlar için sağlık hizmeti verdi.
Sokak köpekleri çin belli başlı kurumların yemekhanelerinden artan yemeklerin getirildiğini söyleyen belediye görevlileri, yaralanan ve yavru hayvanlar için belediye veteriner müdürlüğünce gerekenin yapıldığını kaydetti.
Başıboş köpekler için sosyal medya üzerinden organize olduklarını söyleyen hayvanseverler ise “Sokak Hayvanlarını Birlikte Doyuralım” kampanyasına devam edeceklerini söyleyerek açıklamalarda bulundu.
Emine Çelikkaya Güneri, “Buraya Hayvanseverler olarak sosyal medya üzerinden burada toplandık.  Birbirimizle hiçbir yakınlığımızın olmamasına rağmen buradaki hayvanların durumunu haber aldık. Çorum Belediyesi Hayvan Barınağı’nın Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün desteğiyle buradaki hayvanları besliyoruz.
Yaralı hayvanlar konusunda da veteriner işleri müdürlüğü görevlileri destek olacaklar bize. İnsanlarda malesef bir anlayış var o kadar aç insan varken neden hayvanlarla uğraşıyorsunuz diye. Bunlarda bizlere bir emanet. Ayrıca bir söz var, yaratılanı severim yaratandan ötürü. Bunu da tüm insanlara hatırlatırım. Bizlere yardımda bulunan destek olan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Özellikle Gökçe Erdoğan’ın bu kampanya’da emeği büyüktür. Ona da ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.
Mustafa Bozkurt ise, “Belediyemiz bu hayvanları burada besliyor ama biz bu hayvanların çöplükte olduğunu öğrendiğimizde belediyenin de buradaki hayvanların beslenmesi noktasında desteğe ihtiyacı olduğunu söyledik. İnsanlarda yanlış bir algı var ki buradaki hayvanlar çöplükte ve nasılsa yiyecek birşeyler bulurlar diye düşünüyorlar. Ancak etrafımıza baktığımızda buradaki hayvanların belediye ve gönüllüler olmasa yiyebileceği hiçbir şey yok. Gönüllüler olarak halkımızdan bu konuda daha duyarlı olmasını bekliyor ve talep ediyoruz.
Desteği olan herkese de çok teşekkür ediyorum. Gerçekten ben ummadığımız kadar büyüdüğümüzü düşünüyorum. 15’er kiloluk 9 çuval mama, 30 kilo tavuk kemikleri, süt gibi malzemeleri buradaki köpekler için 25 kişinin desteğiyle getirdik. Aramızda işleri nedeniyle katılamayan arkadaşlar da var. Bağışlar bir hafta önce başlatılan “sokak hayvanlarını birlikte doyuralım” kampanyası ile sosyal medya üzerinden topladık.
Böyle bir platform oluşturup öyle ilerlemeye çalıştık. Umuyoruz ki devamlılığıda gelir.  Bu organizasyonun devam etmesi için bizlere bir sürü insan yardım etti şimdilik ama bu iş sürekli aynı insanlarla devam etmeyecek tabiki. Her insan ne kadar mama alabilir, her insan ne kadar devamlılığını getirebilir bu tartışılabilir. Biz bütün Çorum halkından destek bekliyoruz. Duyarlılığı yüksek bir toplumuz biz. Bize ulaşmak destek vermek isteyenler, bağışta bulunmak isteyenler bize ulaşamazsa bile Yazı Çarşı’da Elifim Akvaryum Sahibi Metin Çatıkkaş’a ulaşabilir” dedi.
Metin Çatıkkaş, “Bu kampanyaya destek vermek isteyenler bize ulaşabilir. Herkesin bu konuda vicdanını ortaya koyması gerekir. Biz bu organizasyonu her hafta Pazar günü yine sosyal medya üzerinden organize olarak sürekli olarak yapmayı düşünüyoruz ama gün değişebilir. Biz yapılacak yardımları depolarımız var orda muhafaza ederiz. Çalışmalarımız ilerleyen günlerde de devam edecek” dedi.
DSC_0148
DSC_0128
DSC_0093
DSC_0076
2

http://www.hayvansevergazetesi.com/2015/12/hayvanseverlerden-ornek-kampanya/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.