"Ağrım olsa bağıramam, aslan görsem kaçamam, kuyruğu ne de tatlı dersiniz ama avcı vurunca afiyetle yersiniz, çok da üşüdüm, kürkümü geri verseniz.. Tavşanım ben, keşke dostum olsan sen.." (Tawşi)

15 Mayıs 2015 Cuma

KUŞ GRİBİ DEĞİL KATLİAM!



    Yine bir kuş giribidir gidiyoruz neymiş Gebze'de birçok tavuk itlaf edilmiş, İstanbul'a yaklaşmışmış, işte haber, yorumum ise her zamanki gibi yine sayfamın altında;

Gebze’de 10 bin tavuk itlaf edildi


KOCAELİ’nin Gebze İlçesi’nde bir çiftlikte dün gece 10 bin tavuk İl GıdaTarım ve Hayvancılık müdürlüğü ekiplerinin gözetiminde itlaf edildi. Tavukların kuş gribi virüsü nedeniyle itlaf edildiği belirtilirken açıklama yapılmadı.

Gebze İlçesi Molla Fenari Köyü’nde bir çiftlik sahibinin Balıkesir’den getirttiği 2 bin tavuğun yaklaşık 800’ü kümeslere konulduktan kısa süre sonra öldü. Tavukların telef olması üzerine durum Kocaeli İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne bildirildi. Dün gündüz saatlerinde gelmeleri beklenen ekipler, iddiaya göre gece yarısı gelirken, Molla Fenari Köyü’nün yanı sıra Pelitli ile Denizli Köyü’ne benzer tavuk ölümlerinin olduğunu belirledi. Kocaeli İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’ne bağlı ekipler köylerde panik havası yaratılmaması için gece yaklaşık 10 bin tavuğu itlaf ettirdi ve bunlar 16 E 9164 plakalı kamyonetle taşınarak kireçledikten sonra gömüldü. Bazı köylüler, tavukların canlı kanlı poşetlere konulup gömüldüğünü söyledi.
Şu ana kadar, tavukların toplu ölümü ve itlafının guş gribinden mi, yoksa başka bir hastalıktan mı kaynaklandığı konusunda açıklama yapılmadı.
KAYMAKAMLIKTAN AÇIKLAMA
Gebze Kaymakamlığı açıklama yaparak, daha önce köy statüsünde olan Mollafenari Mahallesi’nde kanatlı hayvan ölümleri olduğunu doğruladı. Kaymakamlığın açıklamasında, şu ana kadar 2 bin 103 kanatlı hayvanın itlaf edildiği belirtilirken, kuş gribi olup- olmadığı konusunda bilgi verilmedi. Kaymakam Mehmet Aslan imzasıyla yapılan açıklama şöyle:
"İlçemiz Mollafenari Mahallesinde muhtelif sayıda kanatlı hayvan ölümleri gerçekleşmiş olup, mahallede faaliyette bulunana bir kanatlı hayvan işletmesi sahibinin beyanına göre; ölümlerin, mahalleye gelen bir seyyar satıcıdan satın alındığı iddia edilen kanatlı hayvanlardan sonra görülmesi sebebiyle tedbir amaçlı olarak İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü hayvan sağlığı birimlerince Mollafenari ve civarı mahallelerde itlaf ve karantina çalışmalarının süratle yürütüldüğü şimdiye kadar 2103 kanatlı hayvan itlaf, 80 yumurta imha edilerek karantina tedbirleri uygulanmaktadır. İtlaf edilen hayvanların bedelinin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca karşılanarak üreticilerimizin mağdur edilmeyeceği hususunda bilgilerinizi rica ederim."
Bu açıklamaya karşılık, Gebze’de sadece bir çiftlikte itlaf edilen tavuk sayısının 4 bine yakın olduğu belirtildi. 
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/28995738.asp
http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/28927516.asp
Tawşi der ki; Yaşı biraz büyük olanlar yıllar önce televizyonda izlediğim şu haberi hatırlar: "Mudurnu Tavuk iflas etti, milyonlarca tavuk ve civciv canlı canlı açılan çukurlara gömülüyor." Ne acıyla izlemiştim bu haberi küçükken. Hayvanlar çırpınırken üzerlerine örtülen toprağı.. Herşey para içindi.. Acımasız insanoğlunun taptığı yegane şey olan para.. Yıllar geçti sonra ne oldu birden kuş giribiyle ilk defa tanıştık, asla tavuk yenmemesi gerektiği söyleniyordu ama kendiliğinden ölen hiçbir hayvan yoktu. Derken yabancı ilaç firmaları devreye girdi, ilaç satışları yapıldı ve birden yıllarca halkın sevgi ve güvenini kazanmış Uğur Dündar ekrana çıkıp "Artık güvenle tavuk yiyebilirisiniz." dedi, Uğur Dündar dediği an kuş gribi geçti. Üniversitedeyken domuz gribi çıktı, sınıfta çekilen tüm filmlerde domuz gribiyle alay ediliyordu çünkü gerçeği yine biliyorduk, ilaç firmaları yine aç kalmıştı, aşı satıp insanları zehirleyip kirli bir şekilde para kazanacaklardı. Tıpkı yıllar önceki deli dana gibi, Kırım Kongo kanamalı gibi.. Dünyada iki şeyi durdurursanız herşey iyiye gider zaten: 1) Silah sanayii  2) İlaç sanayii.. İkisi de birbirinden beter ve kirlidir. Şimdi yine zavallı tavuklar katlediliyor. He diyeceksiniz zaten böyle olmasa da yenmek için kesilmeyecekler miydi ya da erkek civcivler yani geleceğin horozları yeni doğduklarında zaten erkek oldukları için yine ayıklanıp canlı canlı preslenip çöpe atılmayacak mıydı.. Evet maalesef devletin birşey yapmadığı bu katliamlar devam edecekti ama bir canlının olmayan birşey için öldürülmesi çok acıdır. 



2 yorum:

  1. çok başarılı bir paylaşım olmuş.
    Kuş İsimleri yöneticisi olarak başarılarınızın devamını diliyorum. Tags: erkek Kuş İsimleri - dişi Kuş İsimleri

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Cihan Bey. Ama ben maalesef kafeste kuş, tavşan, akvaryumda balık, kaplumbağa beslenmesine karşıyım. Tavşan zaten hiç ev hayvanı değildir, bahçede de olmaz, özel olarak satış için üretilmemelidir, doğada yaşayan vahşi tavşanlar mutludur tabi avcılar vurana kadar. Doğalarından koparılmamalarına inanıyorum. Hele tropik ormanlarda özgürce uçan kuşların evlerdeki kafeslerde olmaması gerekiyor. Parayla pet shoplardan tavşan, kuş, balık, cins kedi, köpek alınması yerine sokaktan ve barınaktan kedi, köpek kurtarmak daha doğru geliyor, siz ne düşünüyorsunuz?

      Sil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.