"Ağrım olsa bağıramam, aslan görsem kaçamam, kuyruğu ne de tatlı dersiniz ama avcı vurunca afiyetle yersiniz, çok da üşüdüm, kürkümü geri verseniz.. Tavşanım ben, keşke dostum olsan sen.." (Tawşi)

26 Mayıs 2015 Salı

EGE ÜNİVERSİTESİ'NDE TOPLU KÖPEK KATLİAMI!

 

Lütfen imzalayın; 

Ege Üniversitesi'nde toplu köpek katliamı yapan L. S. en ağır şekilde cezalandırılsın!


14 Mayıs 2015 Perşembe günü saat 15.00 sularında üniversitede çalışan mühendis L. S.'nin araçla kampüs içine bıraktığı zehirli etleri yiyen 10 köpek hayatını kaybetti, 6'sı hala tedavi görüyor. Zehirli et parçalarından kalan atıklar yüzünden kampüsteki diğer hayvanların zehirlenme ve ölme riski ise devam ediyor.
Zehirli et parçalarının bulunması ve toplanması için üniversite yönetimi sorumluluk almadı. Gönüllü öğrenci ve çalışanların emekleriyle az kişi çok kısıtlı imkanlarla kampüste arama yaptı; yapmaya devam ediyor. Rektörlük bu katliama dair resmi bir açıklama dahi yapmadı, zehirli et parçalarının kapsamlı bir şekilde profesyonel ekipler tarafından aranması sağlanmadı. Sağ kalan köpeklerin kampüste güvenilir bir yerde tutulması için korunaklı alan talep edildi, talep reddedildi. Rektörlüğe randevu başvurusunda bulunuldu, rektörün dersi olduğu gerekçesiyle randevu talebi de reddedildi.
Köpekleri katleden kişiye dava açıldı; ancak, kişi şu an tutuksuz yargılanıyor.
Rektörlüğün üzerine düşen sorumluluğu alması için daha kaç canın katledilmesi gerekecek?
TALEPLERİMİZ
Tutuksuz yargılanan L. S.'nin dava sonunda en ağır şekilde cezalandırılması
TMMOB tarafından meslekten ihraç edilmesi
Ege Üniversitesi rektörlüğünün bu katilin işine son vermesi ve üniversiteden derhal uzaklaştırması; kampüse saçılan zehirli etlerin temizlenmesi için derhal bir ekip oluşturması ve kampüsteki hayvanların güvenliğini sağlamasıdır.
İmza için;
https://www.change.org/p/ege-%C3%BCniversitesi-nde-toplu-k%C3%B6pek-katliam%C4%B1-yapan-l-s-en-a%C4%9F%C4%B1r-%C5%9Fekilde-cezaland%C4%B1r%C4%B1ls%C4%B1n?utm_source=action_alert&utm_medium=email&utm_campaign=312457&alert_id=RGAKYiehYr_qD3sKGI4nWeAGfDT710s0ODfmvzFg%2FJ0b1Ba1FFXcLk%3D


Tawşi der ki;  İnşallah bu mühendis o köpeklerden daha beter şekilde zehirlenerek can verir. Keşke katil bir mühendis olacağına, çimenlerde koşuşturan masum bir köpek olsaydın!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.