"Ağrım olsa bağıramam, aslan görsem kaçamam, kuyruğu ne de tatlı dersiniz ama avcı vurunca afiyetle yersiniz, çok da üşüdüm, kürkümü geri verseniz.. Tavşanım ben, keşke dostum olsan sen.." (Tawşi)

11 Mayıs 2015 Pazartesi

KOZMETİK ÜRÜNLERİ ALIRKEN HAYVANLARI ÖLDÜRMEYİN!

         


         Özellikle bu yazımı bayanların okumasını istiyorum. Dün Beyoğlu Gratis'e girdim, %50 indirim vardı ama sanki bedava mal dağıtıyorlar gibi millet birbirini eziyordu, Arap turistler dirsek bile attı. Ve diyaloglar sadece şu kadardı:

- Şu allık ne kadar, şu rengi var mı, teşekkürler (ve ardından yallah upuzun kasa kuyruğuna).

            Bir kişi bile ; "Bu marka hayvanlar üzerinde test yapıyor mu, kaç hayvan öldürüyor?" sorusu yok! İnternetten bir gün önce hangi markalar hayvan dostu hangileri katil diye araştırayım yok, ucuz olsun, rengi güzel olsun yeter! Siz yüzünüzü boyayacaksınız, güzel kokacaksınız, evinizi temizleyeceksiniz diye testler sırasında kaç hayvan ölüyor biliyor musunuz? Aynı ilaç sanayii gibi.. Ayrıca bu araştırmayı evinizde kullandığınız tüm deterjan, sabun, ıslak mendil hepsinde yapmalısınız ve katil markaları kesmelisiniz, 2 kuruş daha verin ama milyonlarca hayvanı ölümden kurtarın. Ölen kedi, köpek, tavşan, maymunlara yazık değil mi? Gratis, Watsons gibi kozmetik dükkanlarına girmeden önce lütfen evlerde biraz internette araştırma yapın. Ayrıca hayvanlar üzerinde yapılan bu deneyler %90 başarısızdır çünkü hayvan ve insan anatomisi çok farklıdır yani hayvanlar boşu boşuna katlediliyor. İşte hayvanlar üzerinde test yapılması ve bunu yapan katil firmalar;

- Dove (Unilever'e ait diğer firmalar gibi)
- Avon
- Garnier
- Biotherm
- Lancome
- LaRoche Posay
- Kerastase
- Maybelline
- Clinique (Estee Lauder)
- Max Factor (P&G'ye ait diğer firmalar gibi)
- Shiseido
- Neutrogena 
-The Body Shop
- Pantene
- Sensodyne
- Signal
- Vichy
- Essie
- MAC (Estee Lauder)
- Elizabeth Arden
- Revlon
- Acuvue
- Calgon
- Braun (P&G)
- Cacharel
- Clean & Clear
- Clearasil
- Donna & Karan
- Dolce Gabbana
- Georgio Armani
- Gucci Fragrance
- Guerlain
- Head & Shoulders
- Hugo Boss
- L'Occitane
- Ralph Lauren Fragrances
- ReNu
- Tommy Hilfiger



























2 yorum:

  1. The body shop da doğal görünen görünümünün altında çin piyasasında yer almak icin deney yapıyor.Eskiden vegan bir markaydı...
    Bu arada son zamanlarda çok moda olan salyangoz özü içerikli ürünlerin yapımındaki şüphem hala söz konusu...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet The Body Shop da kara listenin başlarında.. Zavallı masum salyangozlar öldürülerek krem yapılmaktadırlar neymiş kırışıklıklar belki gidermiş, yaşlanma ve ölüm denen gerçeği maalesef kimse görmek istemiyor, olan zavallı hayvanlara oluyor.

      Sil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.