"Ağrım olsa bağıramam, aslan görsem kaçamam, kuyruğu ne de tatlı dersiniz ama avcı vurunca afiyetle yersiniz, çok da üşüdüm, kürkümü geri verseniz.. Tavşanım ben, keşke dostum olsan sen.." (Tawşi)

15 Mayıs 2015 Cuma

ÇİN'DE PANDA KATLİAMI



    Biliyorsunuz katliam ve işkence ülkesi Çin'de tüm kedi köpekler başta olmak üzere tüm hayvanların canlı canlı derileri yüzülür ama pandalar ülkenin simgesidir, el üzerinde tutulurlar ve devlet başkanlarına hediye edilirler. Diğer hayvanların değeri yok mu, ne biçim mahlukatlarsınız! Ama işte öldürülen bir panda ve sonucu.. Panda öldürmenin cezası idamdır. Keşke diğer hayvanlara yapılan zulümlere de Çin aynı cezayı verse.. Ve keşke bizim ülkemizde de şu panda cezası geçerli olsa.. Bizde adam öldürsen 3 yıla çıkılıyor, siyasilerimize göre ise hayvan neymiş canım, oy bile veremiyor, peehhh.. İşte haber;

Çin’in devlet televizyonu CCTV’nin haberine göre, polisin Yunnan eyaletinin Yanjin kasabasında yaptığı operasyonda ayrıca bir kürk parçası, 9,75 kilo et, dört kemik ve bir safra kesesi ele geçirildiği kaydedildi.

4 Kasım 2014’te öldürülen pandanın yetişkin bir dişi panda olduğu belirtildi. Pandanın kürkünün komşu Chongqing şehrindeki bir müşteriye 550 bin yuana (88 bin 631 dolar) satılacak olduğu da ifade edildi.
Nesli tehlike altındaki pandalar, Çin’de korumaya alınan hayvan türlerinden. Pandalar, Çin tarafından bazı devlet liderlerine hediye ediliyor. Pandalar ayrıca, az bulunduklarından dolayı kara borsada parçaları çok pahalıya satılıyor.
SAYILARI 1864’E ÇIKTI
Çin’de yabani pandaların sayısı 268 artarak toplamda 1864’e çıkmıştı. 10 yıl önce doğada yaşayan panda sayısı ise 1596 idi.
Dünya Doğayı Koruma Vakfı’na  (WWF) göre, Çin’de pandalar için geleneksel tehlike olan kaçak avlama azaldı, ancak ekonomik gelişme büyük tehdit haline geldi.
WWF ayrıca, hidroelektrik santralleri, yollar ve madencilik projelerinin hayvanın doğal yaşam alanını bozduğunu da kaydetmişti.
Aynı zamanda WWF’nin de simgesi olan pandalar, Çin’in Sichuan, Shaanxi Gansu eyaletlerinde yaşıyorlar ve pandaların yaşam alanının da 2 milyon 577 bin hektara genişlediği ifade ediliyor.
http://www.hurriyet.com.tr/dunya/28997624.asp


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.