"Ağrım olsa bağıramam, aslan görsem kaçamam, kuyruğu ne de tatlı dersiniz ama avcı vurunca afiyetle yersiniz, çok da üşüdüm, kürkümü geri verseniz.. Tavşanım ben, keşke dostum olsan sen.." (Tawşi)

12 Mayıs 2015 Salı

36 GOLDEN İSTANBUL'DAN ATLANTA'YA GETİRİLDİ



    ABD’de Golden Retriever cinsi köpeklere yardım için kurulan ‘Adopt a Golden’ (Bir Golden Sahiplen) adlı dernek İstanbul'daki bir barınakta kalan 36 köpeği sahiplenerek Atlanta'ya getirdi. Köpekler 12 saatlik uçak yolculuğunun ve yedi saatlik bekleme süresinin ardından yeni yuvalarına kavuştu.


    ABD'nin en büyük Golden Retriever barınaklarından birine sahip olan dernek, İstanbul'a gelerek uluslararası bir "Golden kurtarma operasyonu"na imza attı. ABD basını, bunu "Uluslararası alanda yapılan en büyük Golden kurtarma operasyonu" olarak niteledi.
  Derneğin Başkanı Lauren Genkinger İstanbul'daki barınağın kendilerine ulaştığını ve köpeklere bakacak yer olmadığı için yardım istediklerini belirtti.
   Atlanta'daki Pet Lodge isimli hayvan barınağına getirilen köpeklerin İngilizce komutları öğrenebilmesi için Türk asıllı çevirmen Tuba Malinowski dernek tarafından görevlendirildi. Köpekler İngilizce eğitimleri bittikten sonra Haziran ayında sahiplendirilmek için hazır olacak.

Tawşi der ki; Hükümetimize, hatta şimdiye kadar ki tüm hükümetlere yazıklar olsun, yıllarca yediniz, çaldınız ama bir hayvan barınaklarıyla ilgilenmediniz, onları barınak denen açlık ve işkenceli ölüm evlerinden kurtarmadınız, pet shop ticaretini önlemediniz, yasalarını düzgünleştirmediniz. Sanıyor musunuz ki bu hayvanlar öbür tarafta dile gelmeyecek, sizlerden hesap sormayacak. Pet shoplardan hayvan alıp onu ölüme terkeden sizler de o siyasetçiler kadar suçlusunuz ayrıca! Zavallı yurdumun masum ve bahtsız hayvanlarının dilencilik ve hırsızlıkla geçinen, devlet tarafından 5,5 milyar dolar harcanan Suriyeliler kadar değeri yok, yazık..!
http://www.hurriyet.com.tr/dunya/28985801.asp
Haberin videosu;
http://webtv.hurriyet.com.tr/haber/36-golden-istanbul-dan-atlanta-ya-getirildi_112518?startVideo=12

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.