"Ağrım olsa bağıramam, aslan görsem kaçamam, kuyruğu ne de tatlı dersiniz ama avcı vurunca afiyetle yersiniz, çok da üşüdüm, kürkümü geri verseniz.. Tavşanım ben, keşke dostum olsan sen.." (Tawşi)

27 Mayıs 2015 Çarşamba

10.000 FİL ÖLDÜRÜLDÜ!!!


Yorumum en altta;

     Kaçak avcılar son beş yılda Mozambik’teki fillerin yarısını öldürdü. Öldürülen fil sayısı 10 bine yakın.

Mozambik hükümeti tarafından yaptırılan bir araştırmaya göre, son beş yılda ülkedeki fillerin sayısı yüzde 48 oranında azaldı. Beş yıl önce 20 bin olan fil sayısının günümüzde 10 bin 300 civarında olduğu tahmin ediliyor.
Mozambik'in kuzeyinde Niassa Ulusal Rezervi'ni de içine alan bölgenin kaçak avdan en fazla etkilenen yer olduğu bildirildi.
Amerikan merkezli Doğal Hayatı Koruma Vakfı'nın direktörü Alastair Nelson'a göre, fil nüfusunun büyük oranda yok edildiği Tanzanya'dan gelen kaçak avcılar da bu düşüşte etkili. Nelson, “Ana sorun yönetim. Kuzey hep uzak ve zayıf yönetilen bir bölge oldu. Bir de yolsuzluk sorunu var” dedi
Fildişleri Asya'da büyük değer görüyor. Fildişi heykel ya da mücevher imalatında kullanılıyor. Afrika genelinde her yıl 30 bin filin fildişi ticareti nedeniyle öldürüldüğü düşünülüyor.
Sınır Tanımayan Filler Örgütü adlı sivil toplum kuruluşunun verilerine göre, Afrika genelinde 470 bin fil kaldı.
http://www.hurriyet.com.tr/dunya/29121491.asp
Tawşi der ki;
1) Kumar mekanı casinoların (Başta Kıbrıs, Bulgaristan, Nice ve Las Vegas) rulet masalarında kullandıkları fildişi top yasaklanmalıdır,
2) Fildişi eşya satışı yasaklanmalıdır (Mobilya ayakları, kolyeler, biblolar),
3) Ücret karşılığı zenginlere kaçak yaptırılan fil safarisi durdurulmalıdır,
4) Fil öldürtenler ağır cezalara çarptırılmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.