"Ağrım olsa bağıramam, aslan görsem kaçamam, kuyruğu ne de tatlı dersiniz ama avcı vurunca afiyetle yersiniz, çok da üşüdüm, kürkümü geri verseniz.. Tavşanım ben, keşke dostum olsan sen.." (Tawşi)

27 Mayıs 2015 Çarşamba

GİRESUN'DA DEVLETİN BOZ AYI KATLİAMI!!!


Yorumum en alttadır;

"Giresun'da ayı popülasyonunun fazla olması nedeniyle vurulan boz ayı ekipleri bir hayli zorladı.

Giresun’un Alucra ilçesi kırsalında bir süredir çalışmalarını sürdüren Giresun Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ayı popülasyonunu kontrol etmek için bir boz ayı vurularak öldürüldü.
Alucra Doludere Köyü kırsalında Helgin olarak adlandırılan mevkiide Giresun Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ayı envanter çalışması gerçekleştirdi.
Envanter çalışmaları sonucu yaban hayatını kontrol etmek için yapılan çalışmalarda Doludere köyünde profosyonel ekiplerce yapılan avlanmada bir adet boz ayı mevcut ayı popülasyonundan çıkarılarak vuruldu.
Alucra kırsalında yaşayan doğadaki ayı sayısını dengelemek için resmi yolla öldürülen boz ayı, bir süredir bu bölgede ayılardan dolayı tedirginlik yaşayan yöre halkına da derin nefes aldırdı.
Geçen yıl Alucra’da 2 kişinin de ölümüyle sonuçlanan ayı saldırıları sonrası yöre halkı tedirgindi."
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/29113607.asp
Tawşi der ki:  Bu katliamı yapan hükümettir, AKP'dir!! Bu katliamdır! Her  canlının yaşama hakkı vardır. Ayıların sayısı çoğaldıysa erkek ayılar kısa süreli uyutucu iğne ile yakalanıp veterinerlikte kısırlaştırılıp tekrar doğaya salınabilir ama yeni Mercedesler almak için ayıları katledenlerden 10 bin TL alınıyor. O zaman insanların nüfusu daha çok artıyor, Suriyeliler hele her yerde diye onları da öldürelim!! Hayvanların yaşama alanına tecavüz edenler gerçekte insanlardır. Şimdi yeni bir kampanya başlatacağım lütfen imza atın!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.