"Ağrım olsa bağıramam, aslan görsem kaçamam, kuyruğu ne de tatlı dersiniz ama avcı vurunca afiyetle yersiniz, çok da üşüdüm, kürkümü geri verseniz.. Tavşanım ben, keşke dostum olsan sen.." (Tawşi)

10 Mayıs 2015 Pazar

ANNELER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN!

Bazen bir annenin yavrusuna bir canavar çarpıp hızla kaçar,  veterinere götürmekten yoksun beyni vardır, o anne gözü yaşlı, vefalı anne bekler, hiç ayrılmaz yavrusunun yanından,


Bazen bir anne yalayarak, suni tenefüs hatta kalp masajı yaparak yavrusunu uyandırmak ister ama canavar dolu bir dünyada bu imkansızdır, ayrıca fotoğrafını çeken bile sadece çekmekle yetinir sonra yoluna devam eder.. Yolun kenarına yine annesi çeker soğuk ve minik bedenini..


Bazen ölü doğan yavrusunu nefessiz kalmasın diye suyun üzerinde tutmaya çalışır bir anne yunus.. Bir umuttur onunki.. Canavarlar onları su parklarında soytarı yapmaya çalışmadan önce..


       Ve bazen annelerini öldüren bir canavar yüzünden annesiz kalan zavallı kediler bir köpek tarafından evlat edinilirler. Canavarlara inat işte hala gerçek annelik devam etmektedir. Peki bu canavarları kimler doğurmaktadır? Bir insan sonradan nasıl bir hayvan düşmanı veya katili olmaktadır? Lütfen çocuklarınıza hayvan sevgisi aşılayın.


        Bu anneler gününde annenize bir çanta, ayakkabı, kıyafet almayın. Sakın petshoplardan bir dost da almayın onlar mal değil. Annenizle beraber sokaktan ücretsiz ve yardıma muhtaç tüylü bir dost edinin. Ayrıca yeni anne olmuş aç dostlarınızı da unutmayın. Anneler Gününüz kutlu olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.