"Ağrım olsa bağıramam, aslan görsem kaçamam, kuyruğu ne de tatlı dersiniz ama avcı vurunca afiyetle yersiniz, çok da üşüdüm, kürkümü geri verseniz.. Tavşanım ben, keşke dostum olsan sen.." (Tawşi)

9 Mayıs 2015 Cumartesi

İMZALA, PARA İÇİN AYI VE GEYİKLER VURULMASIN!!


    Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce birçok ilde "av turizmi" adı altında, yaban hayvanlarının avlanması için ihale ilanları yayınlandı.
   Belirlenen tarihler arasında 10 bin lira ödeyenler ayı, 6 bin lira ödeyenler de yaban keçisi vurabilecek. Türkiye'nin birçok ilinde 15 ayı, 109 yaban keçisi, 4 çengel boynuzlu dağ keçisi avlanacağı açıklandı. 21 ilde avlanacak yaban keçisi, yaban koyunu, kızıl geyik, ceylan ve melez yaban keçisi sayısı henüz belirtilmedi.
  Yaban hayvanlarının "canlarını" ihale konusu haline getirmek ve bu masum hayvanların ölülerinden para kazanmak insanlıkla ve vicdanla hiçbir şekilde bağdaşmıyor.
  İsminin içinde "Doğa Koruma" ibaresi geçen bir kurumun, doğanın çok önemli bir parçası olan yaban hayvanlarını katletmesi, üstelik bundan gelir elde etmesi mantık dışı.
İhalenin acilen durdurulması ve yaban hayvanlarının doğal ortamlarında bırakılmaları için imzanı ekle, kampanyaya destek ver;


https://www.change.org/p/yaban-hayvanlar%C4%B1-ihale-konusu-olamaz-ihaleyi-durdurun-katliama-son-verin-veyseleroglu?utm_source=action_alert&utm_medium=email&utm_campaign=301241&alert_id=DfngjrufAa_i4FCYd7QETsDZo1%2B2zWphn0gEuZrv%2BOKQxYQU7Co%2FEk%3D


Tawşi der ki;  Ormandan bir hayvana para verip, "Orman ve Su İşleri Bakanı'nı ya da Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü'nü tüfekle öldür, bu da parayla spor oluyor" deseydik, sizce yapar mıydı? Hayır çünkü hayvanlar para için gözü dönmüşlerden çok daha masumdur. Lütfen kampanyayı imzalayın. 1 gün sonra Anneler Günü, yavru ayılar annesiz kalmasın. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.