"Ağrım olsa bağıramam, aslan görsem kaçamam, kuyruğu ne de tatlı dersiniz ama avcı vurunca afiyetle yersiniz, çok da üşüdüm, kürkümü geri verseniz.. Tavşanım ben, keşke dostum olsan sen.." (Tawşi)

19 Mayıs 2015 Salı

GÜNÜN DOSTU


6 yorum:

  1. Merhaba , 14 yaşındayım aile büyüğümle konuşurken yağmurda yolun üstünde gezen sümüklü böcekleri yolun kenarına çekmeyi sevdiğimden bahsettim ( malum eziliyorlar..) aile büyüğümse cevap olarak bense onları çıtır çıtır ezmeyi cok seviyorum dedi , bense dönüp senin için gereksiz gelse de bir canlıyı besleyip besin zincirinin bir döngüsü olması lazım dedim.Madem döngü diyorsun farelerle birlikte yaşayalım onları zehirlemeyelim dedi .Bende kediler onu zaten yer dedim o ise bana dönüp , benim öbür evimdeyken kedi büyüklüğünde bir fare vardı kendi kedim bile korkup kaçıyodu en sonunda fare kapanıyla birlikte denize attım 1 2 çırpındı sonra boğuldu dedi..
    Kendimi çok garip hissediyorum ..Sinirliyim sanırım .Nasıl hissetsem bilemiyorum, bence ikisinin de içinde yaşam enerjisi var yani insanın da fareninde o enerjiyi yok ederken hiçbirşey hissetmez mi insan ? Herhangi bir yorumunuz var mı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba.. Yorumsuz :) Yazdıklarınızı ağzım açık okudum, şok geçirdim. Gerçi bu bloğa her gün hayvanlara yapılan zulüm haberleri yazarken artık şok geçirmiyorum bu yüzden de yazdıklarınız bana garip gelmedi. Bugün küçük bir canlıya eziyet eden yarın daha büyüğüne ve insana eziyet eder. Siz aile büyüğünüze gidip bunu demeyin tabi ama ona; "Yapmasan, Allah onlara da can vermiş, bu dünyada canlılara boşuna eziyet edersen öbür dünyada dile geldiklerinde hesap veremeyiz diyerek dini ön plana çıkararak anlatın, Müslüman kendisine zarar vermeyen bir hayvanı boşu boşuna öldürmez filan gibi ama kızdırmadan söyleyin. Siyasetçiler gibi davranın, halkı dinle vurun :) Afedersiniz cahil insan besin zinciri filan anlamaz, biyoloji bilmez, dediğim taktiği uygulayın. Ben 4 yıl önce evimde Sümüş adında bir salyangoz besledim, o kadar tatlı ve zeki hayvanlar ki gün geçtikçe, inceledikçe inanamadım ve sonra doğaya saldım. Siz olması gereken bir kişisiniz; sağduyulu, doğaya saygılı, ne istediğini bilen, duygusal. Bu yüzden tanıştığıma da memnun oldum. Kendinizi iyi yetiştirmişsiniz, tabi anne babanızın da emeği büyük olabilir. Keşke diğer gençler de sizin gibi olsa.. Aslında şu an birçok genç böyle ama yaşı büyüklerin aklı küçük maalesef. Ve emin olun ki dakikalarca acı çekerek ölen fare öyle bir dile gelecek ki o bile inanamayacak ;)

      Sil
    2. Bugün kendisiyle konuşurken peki söyle bakalım fareden nasıl kurtulacaksın , evindekileri gelip yesin mi dedi .Zehirlersen daha hızlı ölür dedim o zaman daha da acılı dedi. Aslında sanırım haklıymış.Doğa acı cekilen bir yer ve fazla toz pembe görmemek lazım hayatı .Eğer insanoğlu hayatına doğasındaki gibi devam etseydi o da acı çekecekti .Doğal olan bu yani..Belki de deri botlarımı giymem lazım .Ama bir hayvanın cesedini düşününce yapamıyorum. Kuzu postu yani bildiğiniz otlarken sevdiğiniz kuzu ayağınıza post oluyor acı çekerek ölüyor yani .. Doğal olan bu ama içim kaldırmıyor.Doğru olan da bu sanırım .Doğadaki tükenme tehlikesinde olmayan hayvanların postlarını kullanmak olabilir , acı çekmekte bir kanun .Ama gene de yapamayacağım şeylerden biri.

      Sil
    3. Akrabanız 2 kedi beslerse zaten fare filan olmaz, sıçan da gelmez. Ama sonra o zavallı zehirle ölen fareyi bir kedi yerse ölür. Hayır siz doğru olanı yapıyorsunuz, doğayı biz kendi haline bırakmalıyız ama biz katletmemeliyiz. Ayrıca herşeyin sunisi var, suni post, suni deri.. Artık o eski kışlar da yok, insanoğlu sağolsun küresel ısınmayı da becerdi. Siz her zaman doğru yolunuzda ilerleyin ve örnek olmaya bakın.

      Sil
  2. Bu tavşanın türü nedir

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.