"Ağrım olsa bağıramam, aslan görsem kaçamam, kuyruğu ne de tatlı dersiniz ama avcı vurunca afiyetle yersiniz, çok da üşüdüm, kürkümü geri verseniz.. Tavşanım ben, keşke dostum olsan sen.." (Tawşi)

1 Kasım 2013 Cuma

EVDE DOĞAL TAVŞAN OYUNCAĞI YAPIMI






Gerekli malzemeler:

Doğal rafya veya çok ince hasır (İkisini de bulamazsanız doğal boyasız jüt), zehirli olmayan meyve ağacı dalları, tavşan maması veya sebze dilimleri ve makas.

Tavşanlar için zehirli olan bitkileri öğrenmek için şu yazıma bakabilirsiniz : http://tawsim.blogspot.com/2013/11/tavsanlar-icin-zehirli-olan-bitkiler.html







Haydi yapmaya başlayalım;


1) Önce zehirsiz ağaç dallarını birbirine kesilmiş doğal rafya bir ucundan bağlayın.






2) Dalların arasına tavşan yemi veya sebze parçacıkları yerleştirin.






3) Yerleştirdiğiniz yem veya sebzelerin hemen düşmemesi için kısa doğal rafya parçalarıyla bağlayın.






4) İşte tüylü dostumuzun oyuncağı hazır :D



3 yorum:

  1. Çok güzel fakat bu yemin markası ne? Çok ilginç geldi :) ayrıca hangi ağaçların dallarını kullanabiliriz? Kiraz ya da erik olur mu acaba? Bir tanıdığımızın bahçesinde bu ağaçlardan varda, kurutup vermeyi düşündüm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yem maalesef şu an ülkemizde satılmıyor. Elma, erik, dut.. gibi ağaçlar olabilir. Meyve ağaçlarının dallarını kullanmakta fayda var diğer çiçekli ağaçlar zehirli olabiliyor. Bir de tabi hafif kurumuş dal olmalı, ağaca da işkence etmeyelim, tavşanı da ishal yapmayalım :)

      Sil
    2. Kiraz tavşanlar için oldukça zehirli olabiliyormuş o yüzden dalından da emin olamadım bence en iyisi elma filan bulun :)

      Sil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.