"Ağrım olsa bağıramam, aslan görsem kaçamam, kuyruğu ne de tatlı dersiniz ama avcı vurunca afiyetle yersiniz, çok da üşüdüm, kürkümü geri verseniz.. Tavşanım ben, keşke dostum olsan sen.." (Tawşi)

14 Kasım 2013 Perşembe

1 AYDA 2 FECİ KATLİAM!





Biliyorsunuz ki geçenlerde Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde çobanlarca bir leopar telef edildi.

1) O çobanların o kadar yükseklikte sürü otlatmasını anlayamadım.
2) Leopar havaya ateş açtığınız an ya da uzaktan taşi attığınızda kaçan bir hayvandır, telef etmeye gerek yoktur.
3) 40 yılda bir görülen bu leopar cahil insanlarımızca yokedilmiştir.
4) Veterinerlik fakültesine götürülen ölü leopar, oradaki veterinerlerin düğün fotoğrafı gibi sırıtarak leoparın cansız bedeniyle çektirdikleri fotoğraflarla üniversite okumanın da insan olmaya etkisi olmadığına birkez daha kanıt olmuştur.
5) Fakülte bu veterinerlere soruşturma açmalıdır. Veterinerler bir düşünse bakalım, orada yatan ölü şekilde anne veya babaları olsa, arkasında da 3 kendini bilmez sırıtarak hatıra pozu çektirse ne yaparlardı?
6) Çobana verilen para cezası çok komik miktarda az. Üstelik peşin ödemede %25 de indirim yapılmış. Hayvanla ilgili kanunlar ülkemizde hala çok kötü bir halde, hayvana tecavüz etmek bile kabahatler kanununda. Kedisi uyurken rahatsız etmemek için eteğini kesen peygamberimiz bu kanunları böyle mi yapardı?
7) Yine de 5199 Ölüm Yasası'nı eylem yaptığımız için son anda onaylatmayan hayvan düşmanı bir hükümet varken bunların olması çok doğal.
8) Bugün de Burdur'un Altınyayla ilçesinde bir av tüfeğiyle spor amaçlı zavallı bir vaşak öldürülüp yol kenarına atılmış.
9) Avcılık ne zaman bir spor olmaktan çıkarılacak ve masum canlar kurtulacak?
10) Vaşağı vuran kişi yakalanacak mı, bence hayır..
11) Vaşağı öldürenin de aynı şekilde yol kenarında can çekişerek ölmesini temenni eder, kendisine tüm beddualarımı okuyarak yazımı sonlandırmak isterim.












Ve bugünün son kurban zavallı vaşak..











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.