"Ağrım olsa bağıramam, aslan görsem kaçamam, kuyruğu ne de tatlı dersiniz ama avcı vurunca afiyetle yersiniz, çok da üşüdüm, kürkümü geri verseniz.. Tavşanım ben, keşke dostum olsan sen.." (Tawşi)

22 Nisan 2015 Çarşamba

1 KÖPEK YERİNE 30 SURİYELİ GÖRDÜM



     İstanbul Gültepe'deki Talatpaşa Caddesi'nde gördüğüm sokağa terkedilmiş krem rengi, upuzun tüylü tatlı Golden'e bir yuva çıktı, ben de yolumun üzerindeyken gidip bir köpeğe bakayım dedim ama köpekten başka daha önemli şeyler gördüm, yorumum ise fotoğrafların en altında;














Tawşi der ki; 

      İşte Levent bölgesinin bir başka yüzü..  Hükümet Suriyeliler'i savaştan kaçırmak ve oy kazanmak için Türkiye'ye getirdi ama benim yürürken can güvenliğim yok. Bir dilenci arkamdan laf eder, biri para ver diye yolumu keser, birinin çocuğu çantama yapışır. Elime yapışan bir Suriyeli çocuk var ki, ne hastasıysa elimi o kadar sabunlayıp deterjanladım tuttuğu yer hala hışır hışır kaşınmakta. Eğer ebola veya uyuz olursam cumhurbaşkanımızla bizzat gidip tokalaşacağıma yemin ediyorum! O kadar sokak köpeğini kucaklamışımdır, mis gibi köpekler hiçbirşey olmadı, bir Suriyeli değdi halime bakın! Talatpaşa Caddesi'nde yan yana belki böyle 30 tane dilenci var. Beyoğlu'ndan beter olmuş. Yoldan geçen herkes ise durup para veriyorlar, milletçe zenginiz ya.. Sonra para verenlerle bir de arkasından dalga geçiyorlar. Bir de küçük çocuklarını dükkan dükkan dolaştırıp haraç toplar gibi yemek, gıda maddesi toplayan Suriyeli adamlar var. Toplanan paraları da internet kafelerde yiyorlar. Acıktıkları zaman kızarmış bütün piliç alıp yiyebiliyorlar. Kaçınız hergün kızarmış bütün tavuk yiyorsunuz? İş gerçekten çığrından çıkmış durumda.. Zabıta görünürde yoktu, bir polise gidip şikayet ettim. Polis: "Ne yapalım, biz kovalıyoruz yine geliyorlar, hırsızlık da yapıyorlar, memurun maaşından da çok kazanıyorlar, artık iş bizden çıktı, bunları devletin yollaması lazım, biz de bıktık, esnaf da.." dedi, kılını da kımıldatmadı. Şu an sosyologlara göre 100.000 Arap bebek doğmak için Türkiye'de bekliyor.. Hepsi birer oy, hepsi ülkemizi daha da aşağı çeken unsur. Çoğu Suriyeli kadın doğuda bilmemkaçıncı kuma, zaten hepsi dilenci çetesi olmuş durumda, eroine, fuhuşa, kapkaça düşenleri düşünemiyorum bile.. Danimarka kendinde bulunan bir avuç Suriyeli için Türkiye'ye "Size çokça Danimarka kronu verelim yeter ki şu Suriyeliler'i bizden alın." demişti. İşte düştüğümüz hal.. Bir önerim var; "Cumhurbaşkanımız madem onları ülkeden yollamıyor, madem çoğu İstanbul'da evsiz, neden hepsini toplayıp kendi sarayında bakmıyor???"  

     
     İşte gerçek yüzleri;

Bir çocuğumuz bıçaklandı, İstanbul'da savaş çıktı;

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/28969339.asp

Otobüste cüzdan çalındı;


http://webtv.hurriyet.com.tr/haber/otobuste-dusen-cuzdani-boyle-caldi_111084?hid=28806778

     Bir de Esenyurt'ta bir rezidansta 385 kg eroin zulalayan ve kaçan İranlımız var tabi;

http://webtv.hurriyet.com.tr/haber/kiralik-rezidansin-banyosunda-358-kilo-eroin-ele-gecirildi_111336?hid=28848932










4 yorum:

  1. Çok haklısınız , ülkemiz sanki cok zengin bir de baska insanları doyuruyoruz.Bizim dilencilerimizi sokaklardan topladık sanki bir de onlar çıktı .Ülkemizin durumunu artık görmemiz lazım , dış borç boğazımıza kadar dayanmış , halk şikayetçi , en mutsuz ülkeler sıralamasında başlardayız... Bir de bunlar çıktı başımıza ..
    Lakin gene de içimden bir ses diyor ki ,
    Ya bir gün ülkemizde savaş çıkarsa biz de bu insanlar ile aynı duruma düser isek , bilmediğimiz bir ülkede evsiz , yurtsuz hiçkimsenin arkamızda olmadığı bir yere düşersek ?Derdimizi anlatamadığımız , dillerini bilmediğimiz insanların içinde bulursak bir anda kendimizi ?
    Dışlanırsak , aşağılanırsak , hasta olursak , hırsızlık yapmamız gerekirse ? Diye de düşünmeden edemiyorum ... O kadar kararsızım ki tawşi..Ya bir devlet başkanı bizi oy moy vs ile devletine çağırırsa ve biz de zorunluluktan gidersek ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnanın ben Beyoğlu'ndaki kapkaç terörü bitti diye sevinirken şimdi adımbaşı Suriyeli dilenciler çıkıyor. Hepsi çetelerle çalışıyor. O kadar şikayet yazısı yazdım Beyoğlu Belediyesi'nin ve başbakanlığın umrunda değil, illa birileri bıçaklanacak öyle akıllanacağız. Hergün haberlerde özellikle Bağcılar, Esenyurt gibi yerlerde evlere hırsızlık için giren, taciz yapan Suriyeli haberlerini okuyorum ve artık öfkeleniyorum. Daha bugün Suriyeliler'e 5,6 milyar dolar harcandığını duyunca dellendim çünkü benim emekli öğretmen anneme düzgün bir zam yapılamıyor, memur sürünsün diye sözleşmeli, aylık 500 TL'ye fit olan genç öğretmenlerle korkutuyorlar, grev bile yaptırmıyorlar. Bizler kedilerle oturup akşamları simit kemirirken elalem saat başı yol kenarlarında havadan gelen dilenme paralarıyla kızarmış tavuk yiyor. Ve tüm kadınlar hamile. İnsanı enflasyonla kandırıyorlar, enflasyon paketi içinde at yarışı var çünkü 20 yıldır zamlanmayan tek şey.. Sonra patatesi muzdan beter tabi ki rüyamızda görürüz. Ama insanlara sorsanız herşey güllük gülistanlık. Herkes partisine fanatik derecede bağlı. Eğer senin partin halkı eziyorsa, kendi kral gibi kaçak saraylar yaptırıyorsa o partiyi indireceksin. Partiyi değil, kendini düşüneceksin. Siyaset tamamen bir yalandır, başımıza gelen herkes kim olursa olsun dışarıdan yönetilmektedir ama insanlar yok terörmüş, yok başörtüsüymüş gibi şeylerle yıllardır uyutuluyor. Ben de hep bir arkadaşımla aynı dediğinizi konuşuyorum. O da hep ya biz de birgün onlar gibi savaşa girip başka bir ülkeye gitmek zorunda kalırsak der. Evet savaşabiliriz, 20 yıl önce hep derdim önce Suriye sonra Türkiye diye ve çok yakın olabilir. Rüyalarımda sürekli şunları görüyorum; İzmir'eİsrail füze atıp bombalıyor, Yunanistan İstanbul'u işgal etmiş filan.. Allah korusun tabi.. Dünya öyle bir çalkalanır ki.. Tabi ki bizi sonra Hristiyan bir ülke alırsa (ki alması için manyak olması lazım) kamptan dışarı asla çıkarmaz, Müslümanlığın yayılmasını, politikanın zayıflamasını engellerler. Ama dışarda olursak da ben asla dilenmezdim. Onurumla sokak şarkıcısı, garson, temizlikçi yani ne olursam olayım gururumla yaparım. Bana bakan insanların ülkesinde de hırsızlıkmış, ne terbiyesizlikmiş böyle işlere girişmezdim. Bir Türk, yere serdiğini ardına koymaz derler. Kendi vatandaşına zam yapmaktan aciz hükümete de yazıklar olsun. Ayrıca şuna bir gözarın derim;
      http://www.bigpara.com/haberler/genel-haberler/suriyelilere-5-6-milyar-dolar-harcandi_ID1423121?xid1=555ac8d2-293e-4711-a8b6-dcc4e85a73ee

      Sil
    2. Gene sabah sabah sinirlerim bozuldu .Bizim paramızdan kesiliyor bunlar...

      Sil
    3. Ben her sabah haber sayfalarını artık besmele çekerek açıyorum ki tansiyonum birden fırlamasın diye.. Maalesef herşey biz istemeden bizim paramızla yapılmaktadır. Kendi söyledikleri o terbiyesiz cümle doğru; "Milletin ..... k.ydular."

      Sil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.