"Ağrım olsa bağıramam, aslan görsem kaçamam, kuyruğu ne de tatlı dersiniz ama avcı vurunca afiyetle yersiniz, çok da üşüdüm, kürkümü geri verseniz.. Tavşanım ben, keşke dostum olsan sen.." (Tawşi)

5 Nisan 2015 Pazar

5 YIL DUVARDA YAŞAYAN KEDİ KURTARILDI


5 yıl boyunca duvar boşluğunda sıkışıp kalan kedi, Facebook kampanyasıyla kurtarıldı

5 yıl boyunca bir duvarın arasına sıkışan kedi Facebook'da düzenlenen bir yardım kampanyası sonunda kurtarıldı.

     Biso isimli kedi Mısır’ın Kahire kentindeki bir tren istasyonunda bulunan duvarın arasına sıkıştı. 2010’da sıkışan kediyi “Abdo Amca” lakaplı yaşlı bir adam her gün besledi, suyunu verdi. Minik kedi bu sayede hayatta kalmayı başardı.“Abdo Amca” kedinin ilk zamanlar büyük kedilerden korktuğu için duvarın arasına girdiğini ifade etti. Yıllar boyu kediyi kurtarmak için çeşitli girişimlerde bulunuldu ancak kedi çok korkup kaçtığı için bir türlü başarılı olunamadı. Artık bu duruma bir dur demek isteyen bir grup kadın Evsiz Hayvanları Arama Kurtarma birimine baskı yapmak için Facebook üzerinden bir sosyal medya kampanyası başlattı. Kadınların başlattığı bu kampanya başarıya ulaştı ve “Biso” gün ışığına kavuştu.






http://www.ntv.com.tr/yasam/5-yil-boyunca-duvar-boslugunda-sikisip-kalan-kedi-facebook-kampanyasiylakurtari,CWsJg2QUpEacjBM3ASZ6yQ
Tawşi der ki;   Mısır bir de Müslüman ülke olacak.. Cahilliğin dini olmuyor.. Ya o Abdo Amca olmasaydı.. Bir hayvanın ömrünün yarısını duvara hapsetmeye kimin hakkı var, ilk gün görüldüyse neden koskoca Mısır bir olmamış da bu zavallıyı hemen kurtarmamış şaşıyorum. Yine de yardımı düzenleyen kadınlara ve onu ölüme terketmeyip hergün besleyen Abdo Amca'ya sonsuz teşekkürler..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.