"Ağrım olsa bağıramam, aslan görsem kaçamam, kuyruğu ne de tatlı dersiniz ama avcı vurunca afiyetle yersiniz, çok da üşüdüm, kürkümü geri verseniz.. Tavşanım ben, keşke dostum olsan sen.." (Tawşi)

16 Nisan 2015 Perşembe

AZERBAYCAN'DA OLİMPİYAT UĞRUNA SOKAk KÖPEKLERİ YAKILIYOR!


Avrupa Olimpiyat Komitesini ve Azerbaycan hükümetini katliamı durdurmaya çağırıyoruz! Bir an önce konuyla ilgili yapıcı bir açıklama yapın ve harekete geçin!
Azerbaycan'da Haziran ayında yapılacak Avrupa Oyunları/2015 Avrupa Olimpiyatları için "medenileşme" adı altında, sokak hayvanları silahlarla vuruluyor ve yakılıyor.
Bu katliamı durdurmak için şu anda Türkiye, Rusya ve Gürcistan'da Azerbaycan Konsoloslukları önünde eylemler yapıldı. Protestolar uluslararası arenada, bireysel olarak sosyal medya kampanyalarıyla devam ediyor. Ancak yeterli değil. Katliamlar hala devam ediyor. Yakılma ve vurulma anlarının videoları ve gazete haberleri ortadayken, Azerbaycan hükûmeti katliamı yalanlamakla yetiniyor.Avrupa Oyunları ise konuyla ilgili hiç bir açıklama yapmıyor.
Avrupa Olimpiyatları öncesinde köpekler yakılırken bir yandan da yoksullar, varoşlar ve gecekondu mahalleleri de sırf turistler görmesin diye gizleniyor ve tüm “ötekiler” yerlerinden ediliyor.
Azerbaycan, ne yazık ki hayvanlara şiddet uygulayarak onların yaşam hakkını elinden alan tek ülke değil. Bugün tüm dünyada, bütün devletler “medenileşme” adı altında her gün sokaklarda ya da kapalı kapılar ardında binlerce hayvanı öldürüyor. Çoğu zaman hikayesini hiç bilmediğimiz, ölüsünü bile göremediğimiz, kayıtlara bile geçemeyen dostlarımız onlar…
Bu katliama neden olan ve kamuoyunun tepkisine sessiz kalan Avrupa Oyunları’nı, Azerbaycan devletini boykot etmeye çağırıyoruz. Sokak hayvanlarına yaşatılanların son olması için hep beraber harekete geçmemiz çok önemli.
NOT: Kampanyayı imzaladıktan sonra Facebook ve Twitter'da arkadaşlarına paylaşarak daha çok kişinin destek olmasını sağlayabilirsin.



https://www.change.org/p/azerbaycan-devleti-sokak-hayvanlar%C4%B1n%C4%B1-yakmay%C4%B1n-presidentaz-eoceuoffice-eocmedia?utm_source=action_alert&utm_medium=email&utm_campaign=267646&alert_id=WxpgtjtxfT_l9vk%2FvXFUZ%2BxllSNlo1%2FsbUi8TG6nKPkN9KQLcpa8YU%3D

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.