"Ağrım olsa bağıramam, aslan görsem kaçamam, kuyruğu ne de tatlı dersiniz ama avcı vurunca afiyetle yersiniz, çok da üşüdüm, kürkümü geri verseniz.. Tavşanım ben, keşke dostum olsan sen.." (Tawşi)

27 Mart 2014 Perşembe

VEDA..




                   Ben sanırım artık bu bloğu yazmayı bırakacağım. Zor filan geldiği yok, sebepler çok başka..

1) Sokaktan kurtardığım sahipsiz bir Lop tavşanı Tawşi'nin hikayesiyle başlayan bloğum sanırım artık özendirici olmaya başladı. İnsanlar, özellikle de çocuklar sürekli 7-15 günlük tavşan alıp duruyorlar ve bu canımı sıkmaya başladı. Diğer yandan petshoplarda hayvan satışını engellemek isterken bir tavşanı güneş bile görmeyen leş gibi bir bodrum katında her ay doğurtturarak ölümüne kadar doğum makinesi gibi kullanan denetimsiz zalim satıcıların ekmeğine yağ süremem.

2) İnsanlar tavşan bakımının kedi köpekten çok daha kolay olduğunu sanıp ertesi gün patates alır gibi tavşan alıyor, 1 hafta sonra da sokağa atıyor ya da fellik fellik verecek yer arıyor. Bu gidişle yakında yurtdışındaki gibi tavşan barınakları da açılacak.

3) Tavşan besleyenler sürekli yanlış bakım, yanlış besleme, yanlış tedavi uyguluyor. Tavşanını çocuğuna oyuncak yapanlar, kediye köpeğe yaralatanlar veya yem yapanlar, felç edenler, tavşan ölene kadar veterinere veya fakülteye götürmeyenler.. Gerçekten hergün bir yürek kalkımı yaşıyorum çünkü beslemeye uygun olmayan kişiler tavşan besliyor ve sonra da önlem almıyorlar, tavşanlar ölüyor. Birçok kişi hala anlayamadı ama "Tavşanlar oyuncak değil..

4) Hem ülkemizdeki hem de yurtdışındaki hayvan katliamlarını, işkenceleri, yanlışları dile getirmeye çalışıyorum ama ben bunu tek başına yapamam,  sizler bana bilgilendiğinizi söyleyip teşekkür ediyorsunuz ama "devlet" hala Kabahatler Kanunu'nu, Türk Ceza Kanunu'na sokmak istemiyor, köpekleri berbat barınaklara tıkıyor, onları oralarda üretip satan görevlilere engel olmuyor, her hafta bir belediyenin köpekleri kedileri zehirlemesine ses çıkarmıyor, ölüm yasalarıyla zehirleyerek öldürmek istiyor, bir kedi katilini dahi içeri tıkmıyor, en son da sokak kedi ve köpeklerini denek hayvan olarak kullanacağını açıklıyorsa ben neden nefesimi boşa harcıyorum ki, ben kimim ki.. Bu ülkede rant getirecek daha önemli işler var mesela, herkes onlarla daha çok ilgileniyor, öbür dünyada da bu işlerle rant sağlarlar umarım..

5) Sorularınızı bence şimdilik Bimer'e sorun..


1 yorum:

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.