"Ağrım olsa bağıramam, aslan görsem kaçamam, kuyruğu ne de tatlı dersiniz ama avcı vurunca afiyetle yersiniz, çok da üşüdüm, kürkümü geri verseniz.. Tavşanım ben, keşke dostum olsan sen.." (Tawşi)

14 Mart 2014 Cuma

SOKAKTA HAYVAN BESLEMEK





HAYVAN BESLEMENİZE ENGEL OLANLAR İÇİN DİLEKÇE
     LÜTFEN HERKES İÇİN SIK SIK PAYLAŞIN..NOT EDİN BİR KENARA. BİR GÜN MUTLAKA SİZE YA DA BİR TANIDIĞINIZA LAZIM OLACAKTIR BU ACIMASIZ DÜNYADA..ONLARIN DİLLERİ, SENDİKALARI VE AVUKATLARI YOK..ONLARIN BİR TEK SİZLERİ VAR. O SESSİZLERİN SESİ OLUN..HAKLARINI ALIN...

    SOKAKLARA KOYDUĞUNUZ SU VE MAMA ODAKLARINI KIRIP DÖKENLER VARSA,
SİZİ BESLEME YAPMAMANIZ KONUSUNDA UYARAN, TEHDİT EDEN VARSA,
KAPLARI ALIRKEN BİR FOTOĞRAFINI ÇEKEBİLİRSENİZ VE ŞAHSIN ADRESİNİ BİLİYORSANIZ EĞER, SONRASINDA YAPMANIZ GEREKEN AŞAĞIDAKİ DİLEKÇEYİ YAZIP, O FOTOĞRAFI EKLEYİP BULUNDUĞUNUZ BÖLGEDEKİ ORMAN VE SU İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜNE POSTALAMANIZ YA DA EMAİLLEMENİZDİR. İDARİ PARA CEZASI ALIRLAR. 5199 SAYILI YASA SOKAKLAR HAYVANLARINDIR DER, VE SİZLER BELEDİYENİN YAPMASI GEREKENLERİ YAPARKEN BİR DE ENGELLENİYORSANIZ MUTLAKA ŞİKAYET ETMELİSİNİZ.

       DİLEKÇEDEKİ NOKTALI YERLERİ DURUMUNUZA UYGUN OLARAK UYARLAYIN. BAĞLI BULUNDUĞUNUZ İLİN ORMAN VE SU MÜDÜRLÜKLERİNİN EMAİL ADRESLERİNİ GOOGLE'DAN BULABİLİRSİNİZ. YA DA ELDEN TESLİM EDİN VE BİR DOSYA NUMARASI ALMAYI DA UNUTMAYIN ONLARDAN.

--------------------------------------------------------------------


TÜRKİYE CUMHURİYETİ 
........ ŞEHRİ ORMAN VE SU MÜDÜRLÜĞÜ'NE


..... Mah. .....Sok.....No: İlçe: de ikamet ediyorum. Yasa gereği bulunduğum sokaktaki sokak hayvanlarının beslenmesine yardımcı oluyorum. Sokakta kuytu bir köşede mama ve su kabım durmaktadır. Fotoğrafta gördüğünüz ..... ......isimli şahıs, ....Mah. ......Sok.....No:..... İlçe: ....
da oturmaktadır ve fotoğrafta da görüldüğü üzere beslenme odağına müdahale etmekte, kapları kırmakta, beni tehdit etmektedir..

Müdürlüğünüzden 5199 sayılı yasanın ilgili maddelerine dayanarak şahıs hakkında gereğinin yapılmasını, sonucun bana bildirilmesini, dilekçeme 4982 ve 3071 sayili yasalar geregi süresi içinde bilgi ve cevap verilmesini emir ve musaadelerinize saygilarimizla arz ederim.

İsim-Soyisim:
T.C. No:
Tel No:

Ekte:
Yasanın konuyla ilgili maddeleri ve ekte kanıt fotoğraf

MADDE 1. - Bu Kanunun amacı; hayvanların rahat yaşamlarını ve hayvanlara iyi ve uygun muamele edilmesini temin etmek, hayvanların acı, ıstırap ve eziyet çekmelerine karşı en iyi şekilde korunmalarını, her türlü mağduriyetlerinin önlenmesini sağlamaktır.

MADDE 4 D d) Hiçbir maddî kazanç ve menfaat amacı gütmeksizin, sadece insanî ve vicdanî sorumluluklarla, sahipsiz ve güçten düşmüş hayvanlara bakan veya bakmak isteyen ve bu Kanunda öngörülen koşulları taşıyan gerçek ve tüzel kişilerin teşviki ve bu kapsamda 

MADDE 4 C c) Hayvanların korunması, gözetilmesi, bakımı ve kötü muamelelerden uzak tutulması için gerekli önlemler alınmalıdır.





-alıntı-

http://forum.petarkadas.com/hayvan-haklari-genel/hayvan-beslemenize-engel-olanlar-icin-dilekce








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.