"Ağrım olsa bağıramam, aslan görsem kaçamam, kuyruğu ne de tatlı dersiniz ama avcı vurunca afiyetle yersiniz, çok da üşüdüm, kürkümü geri verseniz.. Tavşanım ben, keşke dostum olsan sen.." (Tawşi)

2 Mart 2014 Pazar

MİMARLIK ÖĞRENCİSİNE YARDIM :)





"Merhaba ben mimarlık öğrencisiyim ve tavşanların yaptığı 100 adet aktiviteye ihtiyacım var karakterimdeki tavşan dişi yardımcı olabilirseniz çok sevinirim."

                Sevgili mimarlık bölümü öğrencisi, 

        Öncelikle hocanız bu dişi tavşanın evini isterken toprak altındaki tünellerden mi bir ev oluşturmanızı istedi yoksa normal bir insanın evinden mi onu bilmem lazım. Yani bir yabani tavşanı mı kastetti, evde bakılan ve sonradan üretilen bir süs tavşanını mı? Doğadaki tavşanlar bildiğiniz gibi toprak altındaki tünellerde yaşarlar, her tavşanın uzun tüneller sonunda kendine ait bir küçük odası vardır ve her yuvanın acil durumlardan dolayı 2 çıkışı vardır. Tavşanlar sosyal hayvanlardır, koloni halinde yaşarlar ve gece hareketlidirler. Gündüzleri uyurlar.  
           Ama eğer evde yaşayan bir süs tavşanının evini bir insan evine uyarlayacaksanız;  Ev ahşap veya karton olmamalı yoksa o evi kemirir, çelik olmalıdır. Kumaş ve plastikten bir sürü tavşan tüneli olmalıdır, gece boyu bunlarda koşuşturur. Yattığı yerin 2 çıkışı olmalıdır.  Dişi tavşanın yatağına pamuk veya elyafla döşeyebilirsiniz çünkü belki yalancı gebelik geçiriyor olabilir ve bu yüzden de tüylerini yolmuş olabilir. Tavşanlar tehlikelerden uzak olmak için kuytu köşelerde, kapıların arkalarında uyumayı çok severler. Tuvaleti, mama kabı, suluğu farklı yerlerde olmalıdır. Önünde 24 saat küçük bir saman balyası bulunmalıdır. Dişi tavşan özellikle geceleri zıplayıp koşacaktır.  Geniş bir aktivite yeri olmalıdır, yani tavşanlar bir kafesta asla bakılamaz yoksa stresten ölürler. 360 derece bir şeyin etrafında dönmeyi çok severler.  Çelik olmalıdır. Kemirebileceği bir sebze meyve kasası, tuz taşı olmalıdır. Etrafta kablo, plastik poşet, kumaş, kırılacak eşya, gazete olmamalıdır yoksa kemirir. Evin balkonu kapalı olmalıdır, camlar sürekli kapalı tutulmalıdır yoksa aşağı atlayıp ölür. Ev içinde fazla yüksekten atlayacağı birşey olmamalıdır, belini bacaklarını kırabilir, felç olur. Kedi gibi değillerdir. Evde başka kedi ve köpek olmamalıdır, tavşanı yiyebilir. Tavşanlar sürekli aynı yere tuvaletlerini yaparlar ve bu bir köşedir, tuvaleti onlar için çok özeldir, altında poşet olan, içi 2-3 parmak talaş dolu olan bir leğendir. Tavşanın yemek kapları ağır ve çelik olamlıdır yoksa sürekli sağa sola fırlatır ve kırar, içindekileri döker. Demir bir top ile oynamayı çok severler, sağa sola fırlatırlar. 
            Tavşanlar 2 ayakları üstüne kalkar, 360 derece koşarak dönerler, aşırı hızlı koşarlar, merdiven çıkmayı çok severler ve çok hızlı koşarak çıkarlar, inerken yavaş ve temkinli inerler çünkü en kuvvetli bölgeleri arka ayaklarıdır. Tırnakları çok keskindir çünkü toprağı kazmak için böyle yaratılmıştır. Gün boyu tahta kemirirler, saman yerler. Tahta kemirmezlerse dşleri uzar ve ölürler bu yüzden kemirirler, samanı da 24 saat yerler yemezlerse sindirim oluşmaz ve ishal olup ölürler. Tavşanlar asla kusamaz. Esneyip gerinmeyi çok severler. En sevdikleri şey ölü taklidi yapıp sahiplerini korkutmak ve sonra da koşarak kaçmaktır. Sabah yanınıza gelip sizi yalayarak uyandırırlar. Tüylerinin taranmasını çok severler, mutlaka başlarını hergün okşamalısınız. Kulak hareketleri çok önemlidir. Acil durumda ayaklarını yere vurup ses çıkarırlar ve sürü üyelerine böyle haber verirler, bir kulaklarını da dimdik yukarı dikerler sesi dinlerler. Sese en duyarlı hayvandır. Görüş açıları çok geniştir, 360 derec görürler yani arkalarını da görebilirler.  Kulakları iki yanındaysa mutlu ve huzurludur, iki kulak da yukarıdaysa huzursuz ve tedirgindir. Evde zeminde toprak yoksa bile ön patileriyle içgüdüsel olarak kazıyarak tünel açıyormuş gibi hisseder. Yazın yerde ve taş zeminde yatarlar, kışın minder veya yatakta. Evde zehirli çiçek olmamalıdır. Sadece çimen olmalıdır. Evin balkon veya bahçesinde tavşan için organik mini tarım yapılabilir; maydanoz, havuç, marul yetiştirilebilir.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.