"Ağrım olsa bağıramam, aslan görsem kaçamam, kuyruğu ne de tatlı dersiniz ama avcı vurunca afiyetle yersiniz, çok da üşüdüm, kürkümü geri verseniz.. Tavşanım ben, keşke dostum olsan sen.." (Tawşi)

9 Mart 2014 Pazar

BİR KATLİAM DA BİNGÖL'DEN




İlçeden bir vatandaşın, öldürülerek bir kamyonetin kasasına doldurulduğu iddia edilen sokak köpeklerini fotoğraflayıp sosyal paylaşım sitelerine koymasıyla ortaya çıktı.
Sosyal paylaşım sitelerine yüklenen fotoğrafın altına şu bilgi paylaşıldı: “Kiğı Belediyesi sokak hayvanlarını tüfeklerle vurarak öldürmekte, masum hayvanların cansız bedenlerini kamyonlarla toplayıp imha etmektedir. Her yıl yaşanan bu katliama dur demek lazım.”
Ayrıca belediyenin köpekleri vurması için bir kişiyi tuttuğu ve köpek başına 20 TL ödediği yönündeki iddia sosyal medyada geniş yankı buldu.
“İTLAF EDİLEN KÖPEKLER UYUZDU, ÖĞRENCİLERE SALDIRIYORDU”
Konu ile ilgili görüştüğümüz Kiğı Belediye Başkanı Coşkun Güven, kuduz olan ve öğrencilere saldıran birkaç köpeği itlaf ettiklerini, bunun da seçim döneminde rakipleri tarafından farklı kullanıldığını söyledi.
Güven, “İlçede 3-4 tane uyuz köpek vardı. Bunların vücutlarında yaralar olan uyuz köpeklerdi. Öğrencilere, hamile kadınlara saldırdıkları için itlaf ettik. Bunun da fotoğraflarını çekip seçim döneminde siyasi malzeme olarak kullanıyorlar” dedi.
‘Her köpeğin 20 TL karşılığında vurulduğu yönünde iddiaların olduğu’ sorumuza ise Güven, öyle bir şeyin olmadığını söyledi.

http://www.bingolkenthaber.com/kigi/tanesi-20-liradan-olduruldu-iddiasi-h1157.html



       Belediye Başkanı Serdar Atalay AKP'liyken , AKP tarafından tekrar başkan gösterilmediği için kısa bir süre önce Saadet' Partisi'ne geçmiştir. Oy verirken unutmayın; belediye başkanları hayvansever olmalıdır, ilçesinde olup bitenden haberdar olmalı ve hayvan katliamına izin vermemlidir! 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.