"Ağrım olsa bağıramam, aslan görsem kaçamam, kuyruğu ne de tatlı dersiniz ama avcı vurunca afiyetle yersiniz, çok da üşüdüm, kürkümü geri verseniz.. Tavşanım ben, keşke dostum olsan sen.." (Tawşi)

16 Mart 2014 Pazar

YUNUS KATLİAMI BELGESELİ "KOY"



        Her Eylül ayında Japonya'nın küçük bir adası olan Taiji'deki yunus katliamı ile ilgili vahşetten kesitler bloğuma hep yazarım. Şimdi ise izlemediyseniz bu belgeseli izlemenizi istiyorum. Belgeseller sıkıcı bulunsa da James Bond filmlerindeki aksiyon kadar aksiyon sunan ve Japonya'nın gerçek yüzünü gösteren bir belgeselden bahsedeceğim; "Koy" orijinal adı ise "The Cove". Küçükken severek izlediğimiz "Flipper" dizisindeki 5 dişi yunusun eğitmenliğini yapmış olan Ric O'Barry zamanla yunusları havuzalrda yaşatmanın onları nasıl bir hale getirdiğini anlamış ve eğittiği yunuslardan birinin kollarında intihar etmesinden sonra hayatını dünyanın neresinde olursa olsun esaret altındaki yunusları kurtarmaya adamıştır. Belgeselde, O’Barry ve arkadaşları, Japonya’daki küçük bir kasaba olan Taiji’deki bir koyda, yunuslara yapıldığı iddia edilen fakat bugüne kadar hiçbir şekilde ispatlanamayan vahşeti gözler önüne seriyor. O’Barry ve arkadaşlarının yaşadığı tüm zorlukları ve bu zorluklara rağmen, tüm dünyaya ispat ettikleri acı gerçekleri soluksuz izleyeceksiniz. İki bölümden oluşan belgeseli lütfen kaçırmayın;

http://dizihdtv.net/the-cove-koy-belgesel-izle-full-hd/comment-page-1#comment-114346


Kazandığu ödüller









                 Şimdi ne yaptığımı merak ediyorsanız, ülkemizdeki su parklarında esir olan ve özellikle İstanbul Haliç'te Kadir Topbaş'ın katılımıyla açılan su parkındaki yunusların, balinaların, fokların ve deniz aslanlarının özgürlüğü için harekete geçeceğim. Aynı anda barınaktaki hapis köpeklerimizin de özgürlüğüne kavuşması gerekmiyor mu? Hala belediyeler köpek zehirliyor! Durmayın, birşeyler yapalım!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.