"Ağrım olsa bağıramam, aslan görsem kaçamam, kuyruğu ne de tatlı dersiniz ama avcı vurunca afiyetle yersiniz, çok da üşüdüm, kürkümü geri verseniz.. Tavşanım ben, keşke dostum olsan sen.." (Tawşi)

9 Mart 2014 Pazar

KADIKÖY HAYVAN DENEYLERİ EYLEMİ



Hayvan haklarında geri adım atılması olası değildir. Tam tersine hayvanları koruma kanunundaki kimi maddeler hayvanlar lehine değiştirilmelidir.

Toplama ve ölüm kamplarına, hayvanlar üzerinde deneye karşıyız.

Yapılacak aleyhte değişikliklere son nefesimize kadar karşı duracağız.

Tek yumruk olarak yasal ve siyasal zeminde, parlemento içinde ve meydanlarda direneceğiz.

Hayvanlarımızı elimizden alamayacaksınız. Kanımızın son damlasına kadar savunacak ve hayvan hakları konusunda daha ileri adım atılması için elimizden geleni yapacağız.


Leman Sam'ın okuduğu basın bildirisi sonrası, 13 Baro adına Antalya Barosu bildirisi, Türk Tabipler Birliği Bildirisi okundu. Hayvan hakları savunucusu dernek ve guruplar adına HAYTAP başkanı Nesrin Çıtırık bir konuşma yaptı ve tüm hayvan hakları savunucularını tek yumruk olarak dayatılmak istenen olumsuz yasa değişikliklerine karşı sonuna kadar mücadeleye çağırdı.
"Söz verdik, hep birlikte, TEK YÜREK olarak... Hayvanlarımızı bilimsel kisveli DENEY işkencesine teslim etmeyeceğiz... Hayvanlarımızı ormanlara temerküz kamplarında yok edilmeye teslim etmeyeceğiz. Hayvanlarımız için vuruşmaya, savaşmaya hazırız. Biz varız biz hayvanlarımız için canımızı ortaya koyarak ölmeye hazırız. Sokakta ki canlarımızı DENEYE teslim etmeyeceğiz. İnsana yakın olarak yaratılmış hayvanlarımızı ORMAN denilen vahşi yerlere toplayıp teslim etmeye HAYIR. Bakımevlerinde  öldürmeye HAYIR."
Daha sonra Kadıköy'de yürüyen guruplar gerektiğinde yeni bir eylem için bir arada olacaklarını açıkladı.










http://www.haytap.org/index.php/201403034986/etkinlikler/turkiye-nin-her-yerinden-gelen-binlerce-kisi-kadikoy-meydanindan-uyardi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.