"Ağrım olsa bağıramam, aslan görsem kaçamam, kuyruğu ne de tatlı dersiniz ama avcı vurunca afiyetle yersiniz, çok da üşüdüm, kürkümü geri verseniz.. Tavşanım ben, keşke dostum olsan sen.." (Tawşi)

28 Mart 2014 Cuma

GÜNÜN TAVŞANI


 

6 yorum:

  1. Tavşanımın ikiside erkek ama büyük olan küçük olanla ilişkiye girmeye çalışıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büyük ile küçük erkek tavşan bir süreliğine ayrılmazsa ileride kan dökülen veya ölümle sonuçlanan kavgalar çıkabilir, bir süreliğine ayrı odalarda bakmalısınız.

      Sil
    2. Ama ilk aldığımızda ikiside aynı boydu daha sonra biri büyüdü diğeri pek büyümedi şuan çok iyi anlaşıyorlar yanyana yatıyorlar birbirlerini temizliyorlar ama dediğim gibi 2 gündür bu olay yaşanıyor ama onun haricinde gayet iyiler fotolarını atmak istiyorum ama atamadım.Ve birde birkere kanlı bişey gelemişti biri tavşanlar regl olur dedi ama sanmıyorum kız olduğunu ve birbilerine böyle yapmak istemeleri normal mi? Şimdiden teşekkürler.

      Sil
    3. İki erkek tavşan ancak küçüklükten beri beraberlerse iyi anlaşırlar, aksi halde bölge üstünlüğü ve dişi kavgaları yapıyorlar, iki yabancı erkek tavşan bir odayı bile paylaşamaz, aslanlar gibidirler. Yine de dikkat edin derim, küçüğe bir zarar verebilir, odaları ayırmanız gerekir veya araya bir tel çekin odada. Tavşanlar asla regl olmaz, yediklerinden dolayı idrar rengi değişir veya iltihap ya da iç parazit vardır, mutlaka veterinere götürün ilerlemeden. Normal çünkü ergenlik dönemindeki bir dişi istiyor, ileride diğeri de aynı yaşa gelince bir süre saldırganlaşacak, ben o yüzden erkek tavşanıma bir dişi tavşan bulup yuvamı açtım ve onu da kısırlaştırdım, böylece hem bebek tavşan derdi olmuyor, hem de rahatlar ama size iki dişi kısır tavşan lazım. Fotoğraf paylaşma sitelerine yükleyin (hızlı foto v.b.) Linki burada paylaşırsınız sonra. Ne demek..

      Sil
    4. Evet küçüklüükten beri beraberler ve şuan düşündüm de acaba biri dişi olabilrimi annem bakmıştı ve erkek olduklarını söylemişti ama çok çok şüpheleniyorum çünkü süs köpeği küçük olna saldırmadı ama büyük olanla ilişkiye girmek istedii.Ve birde sadece bir kere idrarının rengi kırmızıydı o kadar.Ve sizin dediğiniz gibi marul ve diğer yeşillikleri azaltım palet yem veriyorum ama pislikleri çok azaldı diyebilirim ne yapmalıyım* Şimdiden teşekkürller.

      Sil
    5. O zaman bir veterinere götürün veya http://tawsim.blogspot.com.tr/2013/07/tavsan-cinsiyeti-nasil-anlasilir.html
      yazımdan cinsiyetini öğrenmeye çalışın çünkü eğer dişiyse ileride zor duurmda kalabilirsiniz çünkü tavşanlar çok hızlı ürer, doğan yavrulara da yazık olur. O zaman belki yediği birşeyin renginden olmuştur. Ama idrar rengi yine kırmızı olursa veterinere götürmelisiniz. Verdiğim linkten bakın, siz de öğrenmeye çalışın veya dediğim gibi veterinere götürün eğer dişiyse ve kesinse de erkeği bir veterinerlil fakültesinde kısırlaştırtın.

      Sil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.