"Ağrım olsa bağıramam, aslan görsem kaçamam, kuyruğu ne de tatlı dersiniz ama avcı vurunca afiyetle yersiniz, çok da üşüdüm, kürkümü geri verseniz.. Tavşanım ben, keşke dostum olsan sen.." (Tawşi)

16 Aralık 2013 Pazartesi

HAYVAN FOBİSİ-YMİŞ!!


Evin cam balkonuna yargıtay kararı!




Evinin balkonunu camla kapatan Nur K.'ya Yargıtaydan tepki geldi. 


Yargıtay fare girdiği için evinin balkonunu camla kapatan Nur K.'nın "Sırf fare, kertenkele giriyor diye projeye aykırı davranamazsın" dedi


İstanbul Ataköy'de lüks bir sitede giriş katta oturan Nur K., "Fare, kertenkele ve kedi giriyor" diyerek balkonunu, açılıp kapanabilir sürgülü camla kapattırdı. Delil olarak da komşusunun oğlunu fare ısırdığını gösteren veteriner raporu ile kendisinde hayvan fobisi olduğunu kanıtlayan İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı tarafından verilen heyet raporu sundu. Site sakinlerinden 12 kişi Nur K. aleyhine, "Site yönetim kararı var, hiçbir şekilde hırsıza karşı demir parmaklık bile yapılamaz, sitemizin görüntüsü bozuluyor" diyerek camı kaldırmasın için dava dilekçesi verdi.



Bakırköy 5'inci Sulh Hukuk Mahkemesi, "Sırf mimari projeye aykırı diye davalının çevrede bulunan hayvanlar tarafından rahatsız edilerek sağlıklı bir ortamda yaşaması engellenemez" diyerek davayı reddetti. Site sakinlerinin temyiz başvurusu üzerine Yargıtay 18'inci Hukuk Dairesi dosyayı inceleyip "Fobiniz olsa da yapmış olduğunuz işlem güvenliğe yönelik değil, sırf balkondan kedi, fare, kertenkele giriyor diye mimari projeye aykırı hareket edemezsiniz" diyerek kararı bozdu. Yerel mahkeme kararında direnince dosya Yargıtay Hukuk Genel Kurulu'na geldi. Kurul da yerel mahkemenin kararını bozdu. Nur K., balkonundaki camı kaldırmak zorunda kalacak. http://www.timeturk.com/tr/2013/12/15/evin-cam-balkonuna-yargitay-karari.html


      Tawşi ve Milky der ki; Ey insan, madem o nefret ettiğin veya korktuğun sözde hayvan fobin var, ne diye 1. katta oturursun, kaldı ki birinci kata kedi ve kertenkele çıkmaz. Bazı insanların hayvan fobisi varsa, hayvanların da hergün işkence gördüğü insanlara karşı insan fobisi olmalı!



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.