"Ağrım olsa bağıramam, aslan görsem kaçamam, kuyruğu ne de tatlı dersiniz ama avcı vurunca afiyetle yersiniz, çok da üşüdüm, kürkümü geri verseniz.. Tavşanım ben, keşke dostum olsan sen.." (Tawşi)

25 Aralık 2013 Çarşamba

GERÇEKLERLE YÜZLEŞ: KAZ CİĞERİ GERÇEĞİ


KAZ CİĞERİ GERÇEĞİ!

Özellikle zenginlerin rağbet ettiği bu yiyecek nasıl elde ediliyor?

Kaynak: Kaz ciğerinin en makbul olanı yağlı kaz ciğerleri.
    

Zavallı hayvanların ciğerlerinin iyice yağlanması için zorla ağızlarına takılan özel bir aparatlarla neredeyse boğulana kadar yemek yediriliyor.
    
Bu işlem hergün çiftliklerdeki bütün kazlara uygulanıyor.
    

Bir gün içerisinde 3-4 kez boğulana kadar işkenceyle beslenen kazlar, kısa sürede yağlanınca ölüm odalarına gidiyor.
    

Kazlar burada kesilmeyip boğuluyor.
    

Burada tüyleri özel bir kimyasal ile yolunan kazlar kancaya geçmiş halde kasapların önüne geliyor.Kasaplar kazın karnını yarıp yağlı ciğerini çıkarıyor.
    

Çıkarılan bu özel ciğerler Avrupa'nın ünlü restoranlarında yüksek fiyatlarla yemeğe dönüşüyor.
    

Ciğeri için beslenen hayvanlar ilk dört ayda normal şekilde serbest yaşamaktadırlar. Daha sonra özel kümeslere alınarak kilitli mekanizmalar içerisinde tutulur ve hareket etmemesi sağlanır. Bu esnada "Gavage" denen besleme yöntemi uygulanır ve Huni benzeri aletlerle beslenme saatlerinde aşırı miktarda, mısır ağırlıklı besinler verilerek, zorla beslenme yapılır.
    

    



Kesimden önceki son 20-30 gün, bu işlem ördek ciğerleri 300 gr, kaz ciğerleri ise 400 gr olana kadar devam etmektedir.Fransız yasalarına göre foie gras (yağlı ciğer) olabilmesi için ciğerlerin bu gramajın üzerinde olması gerekmektedir.
    


Kaz ve ördeklerin ciğerlerinden, bu lezzetli yiyeceği elde etmek için eziyet çektirilerek beslenmesi dünyanın bir çok yerinde hayvan hakları savunucularını harekete geçirmiştir.

Kaynak: http://www.kuluckaclub.com/konu-kaz-cigeri-ve-yapilan-zulum.html


Tawşi ve Milky der ki; kaz ciğeri yemeseniz bir yeriniz mi eksilir? Bir hayvana böyle bir zulmü nasıl hoşgörürsünüz? Bu şekilde kaz ciğeri üretenler ve onları tüketen suçluların ciğeri beş para etmez!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.