"Ağrım olsa bağıramam, aslan görsem kaçamam, kuyruğu ne de tatlı dersiniz ama avcı vurunca afiyetle yersiniz, çok da üşüdüm, kürkümü geri verseniz.. Tavşanım ben, keşke dostum olsan sen.." (Tawşi)

13 Ekim 2013 Pazar

ENAYİ YERİNE KONMAYIN!






Bazı alışveriş siteleri var, sitede evcil hayvanların satışı yasak deniyor ama ona rağmen ilanlar oluyor. Yeni bir tavşan edinmek istiyorsanız lütfen buradaki oyunlara gelmeyin. İlanlarda şunlar yazıyor;

Tavşanlarıma artık bakamıyorum
Yeni tavşanımın birçok yavrusu oldu
Tavşanımın ikinci dönem yavruları olduğundan evimde yer kalmadı
Aşı, mama hiçbir ücret istemiyorum, tavşanım ücretsiz.. Ve daha nicesi..

Bir arıyorsunuz telefondaki uyanık aynen şöyle diyor;

"Ne yapayım, hayvan satışı yasak, biz de gönüllü veriyoruz diye yazıyoruz, tavşanların tanesi 250 TL, biz gizli üreticiyiz, istersen maymun da var, sana 1250 TL'ye olur."

Oldu, elin değimişken bir de fil paketle gönder, bu ne yaaa! Bu ülkede bakanlıklar nerede, neden bu sitelerin denetimleri çok sıkı değil, neden Kadıköy'deki pet satışı yasağı tüm Türkiye'de yok, bizim dostlarımız mal mı? Paravan gündemdeki bir kıyafetin dekoltesi mi önemli, yoksa bu hayvanların hayatı mı? 

Lütfen ücretsiz, terkedilmiş, sıcak bir yuva arayan zavallı tavşanları evlat edinin, ne kadar çok tavşan satın alırsanız, o kadar da çok tavşan terkedilecek.. Misal: Tawşi ve Milky! Biri ormana, biri veterinere terkedilmişti. En üstteki menüden ücretsiz tavşanlara ulaşabilirsiniz ve lütfen tavşanın ücretli olup olmadığını çok iyi araştırın, ücretliyse de site yönetimine şikayet edin. Dostlarımız mal değildir, siz hiç kendi çocuğunuzu satar mıydınız?


Pets for sale is Turkey's a lot of shopping sites is forbidden. This is very right to rule. But some sites does not conform to this rule. Writes ad free adoption but if the telephone paid says. For example; I called one a rabbit ad; 

- Rabbit is free?
-No, one rabbit is 250 Turkish Lira (120 Dollar, 100 Euro)
- Whaat! But I read, free!
- Sorry, what to do sales ban. But I have a one monkey, it is 1500 Turkish Lira (750 Dollar), it is 575 for you!
-What! Send one of the elephant! Oh my good!

2 yorum:

  1. Ben şu üretici denen yaratıktan alayım! Bir güzel paralayıp ormana atacağımda! bu nedir ya! Tavşanlarda da bu durum var ama ya kedi köpeklere ne demeli? Hayvan severim diye geçinen insanlar bile gelip bana kalırsa satmakta sorun yok tanımadığın insan para verince daha çok değer verir diyor! O insan dediğin insansa zaten her türlü bakar. Ama eğer sokağa atarsa o insan kelimesi için bize, daha önemlisi o cana binlerce özür borçlu olursun! Biraz bilinçlenin artık!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Ne desen haklısın.. Bu konuda sanırım artık bakanlıklara çok iş düşüyor, sigara konusundaki hassasiyet hayvanlar için de gösterilmeli bence artık..

      Sil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.