"Ağrım olsa bağıramam, aslan görsem kaçamam, kuyruğu ne de tatlı dersiniz ama avcı vurunca afiyetle yersiniz, çok da üşüdüm, kürkümü geri verseniz.. Tavşanım ben, keşke dostum olsan sen.." (Tawşi)

30 Ekim 2013 Çarşamba

FELÇLİ TAVŞANLARA YÜRÜTEÇ "ORTEZ"







           Bazen tavşanınız hastalık geçirir ardından felç olur. Ya da aniden kafasına ağır bir cisim düşer veya yüksekten atlar, balkondan düşer felç kalır. Kedi, köpek yaralar, araba çarpar..  Sonuç hep felç.. Oysa o ana kadar hiçbirşeyi yoktur, birden gelişir. Sizin bir anlık dalgınlığınız, onun bir anlık şoku veya kötü kader.. Masum tavşan daha da masumlaşır, sizin dünyanız kararır, çok üzülürsünüz. Tavşanınız artık yürüyemez. Benimkinin başına nereden gelecek demeyin, Allah korusun ama hepimizin dostlarının başına gelebilir, sonuçta tavşan bu, ani sıçramaları olabiliyor ya da ummadık kazalar gerçekleşebiliyor. Ayrıca bizim bile başımıza gelebilir. Tabi bu kazaları yaşamamak için gözünüzü dört açmalısınız, tavşanınızı tehlikelerden her zaman korumaya çalışmalısınız. 
             Peki diyelim tavşanımız felç oldu, şimdi ne olacak? Bir kere asla ve asla onu uyutturmayın yani zehirle öldürtmeyin! Bu bir katliamdır, katilliktir. Ölmesini istiyorsa zaten Allah canını alacaktır, Allahçılık oynamak zalim veterinerlere kalmadı! Çünkü bu aynen şuna benziyor, size bakan bir ailenin yanında yaşıyorsunuz belki sığıntı olarak belki de ailenin neşeli bir ferdi olarak.. Gün geliyor bir olay sonucu artık yürüyemiyorsunuz, tekerlekli sandalyenizle evde dolaşıyorsunuz ama bu durum o aileye zor geliyor ve sizi ortadan kaldırmak için işin kolayına kaçıyor ve sizi öldürtme kararı alıyor. İşte aynen böyle.. Bazen de durum veterinerlere zor geliyor, felçli hayvanlarla uğraşmak zor diye uyutalım gitsin! Oldu! İşte bir gün de Allah sizi veya bir yakınınızı öyle güzel uyutur ki o uyutulan canlar film şeridi gibi gözünün önünden geçer, flashback yaşarsın. 
             Fazla sinirlenmeden konuma geri dönüyorum :) Allah korusun bu olayı tüylü küçük dostunuz yaşadı peki ona ne yapabilirsiniz? Bağışıklığını güçlendiren ilaçları veteriner kontrolünde verebilirsiniz, haline uygun yiyecekler vermelisiniz. Daha çok ilgilenmelisiniz, kendini mutsuz ve yalnız hissettirmemelisiniz. Ve ona tekrar eskisi gibi yürüyebilmesi için tekerlekli bir araba yapmalısınız. Bu araba yapma olayı oldukça kolay, ucuz ve aslında zevkli :) Öncelikle tavşanınızın boyuna, kilosuna göre bir çift tekerlek buluyorsunuz. Pazar arabasının, bavulların, oyuncakların, oyuncak arabalarınki uygundur. Daha sonra tavşanınızın bahçede gezdirmek için vücut tasmasına bu tekerlekleri biraz uğraşıp monte ediyorsunuz. Tavşanın ayaklarını tekerleklerin en üzerinde yapacağınız bir bölmeye üzerine koymalısınız yoksa ayakları ezilir.  İşte bu kadar, dostunuz eskisi gibi artık zıplayamayabilir ama gönlünce koşuşturabilir  :)  Tavşanınızın poposu böylece hem yara olmaz hem de eski mutlu hali geri gelir, hareketsiz kalıp birçok hastalıktan ve obezlikten de kurtulmuş olur.








Bu tavşana Ankara'da takılan yürüteç (ortez) haberi için:
http://www.haberler.com/felcli-tavsana-yurutec-3815464-haberi/






Günümüzde artık felç kalan her hayvana ya da bir hastalık, kaza geçirip ayağını kaybeden, beli kırılan hayvanlara bu tarz tekerlekli arabalar yapılmaktadır. Görüldüğü gibi sırf kedi köpekle kalmamaktadır. Hatta bakın;  :)


Bu domuzcuğun aparatından siz de hasta dostunuza yapabilirsiniz, bu oldukça basit gözüküyor. 



           Sometimes it passes , then the disease is paralyzed rabbit or suddenly drop a heavy object on the head or high jumps , drops the balcony will remain paralyzed . Cat, dog wounds, car hits .. The result is always a stroke .. However, has nothing , one develops. A snapshot of your absent-minded , he is an instant shock, or bad faith ..  Your world is dark and your rabbit is very sadness . Bunny walk anymore . Do not say where the next mine alone , God forbid, but it can happen to all of us friends , after all rabbits , it did not expect sudden jumps or accidents can be realized. Of course, this must be your eyes in order to avoid accidents , protect your rabbit every time deem.
             So let's say our runner had a stroke , now what? Killng rabbits is massacre! This is a massacre! God wants to die already will hurt , veterinarians aren't  God ! Because it looks exactly like you, maybe you live with a host family looking cheerful as a member of the family , perhaps as a parasite .. You can not walk a result of an event that day is coming now , wheelchair gallivanting at home , but this situation is difficult for the family and you have to kill you in order to eliminate the easy way out and decides to escape . That's how .. Sometimes the situation is difficult for veterinarians , they say killng rabbit is normal. Please say; Noo!  
             :) I'm going back to the position more than freak out , God forbid what he can do well in this event was a furry little friend ? You can strengthen the immunity of the control of veterinary medicines , foods must fit into . Because your arbbit is very lonely now. A trolley for him to walk and must be the same again . This event is to make a car very easy, cheap and fun :) First rabbit's longitudinal fact , according to the weight you find a pair of wheels . Sunday 's car , suitcases , toys , toys suitable arabalarınki . Then the wheels a little struggle yor rabbit's collar mounted on the body to walk in the garden  . You must put a bin on wheels make on the rabbit's feet or legs crushed. That's it, your friend is no longer as it used to ,  so happy with the state of the wound will not come back as well as old , still in the mold can avoid many diseases and to obesity .  Ankara Veterinary University made protez for a one rabbit. (Ankara is Turkey's capital). And pig's protez is very simple and cute :) 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.