"Ağrım olsa bağıramam, aslan görsem kaçamam, kuyruğu ne de tatlı dersiniz ama avcı vurunca afiyetle yersiniz, çok da üşüdüm, kürkümü geri verseniz.. Tavşanım ben, keşke dostum olsan sen.." (Tawşi)

4 Ekim 2013 Cuma

BUGÜN 4 EKİM HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ





             Bugün dostlarımızın günü, evdeki, sokaktaki, belki de kaybettiğimiz dostlarımızın günü. Şimdi evimizin sıcaklığında uyuyan kedimizi, bahçede güvende yaşayan köpeğimizi, salonumuzda zıplayan şirin tavşanımızı kucakladıktan ve hediye verdikten sonra sıra diğer dostlarımız geliyor, sokakta ve barınaktaki hayvanlar, sahipsiz kediler ve köpekler...  Lütfen onlara da ziyarete gidelim, pet shoplar yerine de oradan yeni dostlar edinip dönelim. Soğuk havalar yaklaşmışken bir çaresize daha yuva açalım. Belki de Tawşi ve Milky gibi terkedilmiş bir ponpon kuyruğunuz olur  :)





Haziran ayında yavrusuyla eziyet gören ve yuva arayan zavallı tavşan..






Bu yıl zehirleyerek öldürdükleri fotoğraftaki kırık ayaklı köpeğimiz Bıdık'ı, Border Collie kırması tecavüz edilerek öldürülen güzelimiz Kanka'yı, felçli melek olan kedimiz Bebek Junior'u, bugün kaybettiğimiz ve diğerleri gibi  kapımıza terk edilen yavru kör kedi Miniş'i ve diğer onlarca yok edilen dostumuzu anıyoruz.. Bu dünyada adalet yoksa katilleriniz en azından öbür tarafta sizlerden daha çok acı çekecekler. Sizleri çok özledik..

3 yorum:

  1. Bu arada eklemek isterim terk edilen tavşan çok güzel bir yuva bulmuş fakat bebeği ölmüş :( Yeni yuvasından yeni resimleride vardı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bebek için çok üzüldüm, çok şirin gözüküyordu :(( Allah onlara eziyet edenlere daha beterini yapsın, ne diyebilirim, hala ülkemizde birçok şey Kabahatler Kanunu içinde, bu da bizim ayıbımız, onların canı patlican çünkü ya.. Kendi çocuklarının başlarına gelse kanunlar hemen düzelir ama.. Hayvanlar hiçbir iktidarın umrunda olmadı asla.. Bir hayvana tecavüz ne demek, ya da eziyet, şiddet.. Bugün bunu hayvana yapan, yarın sana yapar, senin çocuğuna, eşine yapar. Bugün 5199 Ölüm Yasası'nı çıkaran zihniyet yarın da kendi insanını Gezi'de öldürür işte bu kadar..

      Sil
    2. Siyasete girmek istememiştim ama artık yeter. Satanistler kedi doğrar,serseriler parayla pitbulları dövüştürür, hayvana tecavüz ve eziyet edenler küçücük paralarla serbest kalır, hayvanların köle gibi ve feci şekilde üretildikleri petshop ticaretleri hala berbat olarak yapılır, hayvanlar oyuncak gibi çocuklara alınır, su parklarında, sirklerde, hayvanat bahçelerinde hayvanlar bizim esirimiz olarak ve doğalarına aykırı şekillerde süs nesneleri olarak bakımsızca ve şiddet görerek ölür, sadece para getirme nesneleridir, eşekler tonlarca yük çeker belleri kırılır, atlar beyinlerine güneş geçene kadar bir avuç yemle tüm gün fayton çeker, üstüne de yaşlanınca sucuk olurlar, biber gazıyla hayvanlar da ölür, yazlıklarda zaten yazlıkçılar kedi, köpek ve kurbağaları zehirler çünkü oralar da şehirler gibi betonlaşmalı, doğa olmamalı, kendileri topraktan yaratılmadı çünkü asfalttan yaratıldı, onlar 100 katlı ve kar yağmasını engelleyen gökdelenlerde yaşamaya layiktirler. Ağaçlar kesilir tüm kuşlar ve sincaplar yuvasız kalır, esnaf keçi sütüyle besler. Ormanlar arazi mafyasınca kundaklanır tüm kirpi, kaplumbağa gibi hayvanlar yanarak diri diri can verir. İnekler, tavuklar işkenceyle daha çok ürün elde etmeye zorlanır. İnekler pislikleri üstünde yatırılır, tavuklar floresan lambalar altındadır., hepsine GDO'lu yabancı tohumlar verilir, daha hızlı kilo almaları için hareketsiz bırakılır. Erkek civcivler zaten anında ezilerek öldürürlür çünkü yumurtlamazlar, kazlar kaz tüyü yastık, yorgan, uyku tulumu için canlı canlı vahşice yolunur, tavşanlar zaten denektir, ayrıca avcılar onları delik deşik eder. Eve mal gibi parayla alınan hayvanlar büyüyünce ve artık can sıktığında onlar yola terk edilir, barınaktakiler zaten ölüme mahkumdur, uyutun canım onlar ne ki, siz yarattınız, canlarını da siz alın!

      Sil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.