Okunoshima, Hiroşima ve Şikoku arasında Japonya İç Denizi'nde bulunan küçük bir adadır. İkinci Dünya Savaşı sırasında ada, kimyasal savaş için çok gizli bir askeri zehirli gaz üretim sitesi olarak kullanılır. Bugün tamamen adanın ana sakinleri sevimli tavşanlardır.
1929 ve 1945 yılları arasında, Okunoshima Adası altı kiloton üzerinde hardal gazı üretilen Japon İmparatorluk Ordusu için bir kimyasal savaş üretim tesisi oldu. Ada güvenlik için elverişli olan izolasyona sahipti, Tokyo gibi felaket alanı değildi. Program gizlilik içinde yürütüldü, 16 yıl içinde de Okunoshima haritalardan silindi. Sakinleri ve potansiyel çalışanlarınca üretim tesisi ve diğer her şey gizli tutuldu. Ama günümüzde bu olay çok eskide kaldı. O yıllardan kalma şu an boş ve harabe olarak kalan binaları görebilirsiniz.
Şu an adada yaşayan binlerce tavşan ise inanılmaz bir turizm kaynağı olmuştur. Ama Japonlar bu hayvanlara bizim yaptığımız gibi davranmamıştır. Onlara inanılmaz ilgi gösterilmektedir, çok bakımlıdırlar, yiyecekleri, barınakları herşeyleri düşünülmüştür. Olması gereken de budur. Bizdeki gibi adaya iki tavşan bırakalım, sayıları bini geçsin, onlar açlıktan susuzluktan ölsün, olmadı sokak köpekleri parçalasın, tinerciler kessin mantığı yoktur. Bizzat Haliç, Gümüşlük ve Saman Adaları'nı birer ölüm ve işkence adalarına çeviren belediye başkanlarının Okunoshima'ya gitmesini isterim!
Şimdi Okunoshima'nın güzel manzaraları eşiliğnde Okunoshima tavşanlarına göz atın, çok harikalar :)
Okunoshima is a small island located in the Inland Sea of Japan between Hiroshima and Shikoku. During World War II the island used to be a top-secret military site manufacturing poison gas for chemical warfare. Today, it’s completely overrun with cute, fluffy bunnies who are the island’s main inhabitants.
Between 1929 and 1945, Okunoshima Island was a chemical warfare production site for the Imperial Japanese Army that produced over six kilotons of mustard gas. The island was chosen for its isolation, conducive to security, and because it was far enough from Tokyo and other areas in case of disaster. The program was shrouded in secrecy and during its 16 years of operation, Okunoshima was even erased from maps. Residents and potential employees were not told what the plant was manufacturing and everything was kept secret.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.