"Ağrım olsa bağıramam, aslan görsem kaçamam, kuyruğu ne de tatlı dersiniz ama avcı vurunca afiyetle yersiniz, çok da üşüdüm, kürkümü geri verseniz.. Tavşanım ben, keşke dostum olsan sen.." (Tawşi)

27 Aralık 2014 Cumartesi

ZAVALLI HİPOPOTAM


Seyir halindeki kamyondan atlayan hipopotam yaralandı


Tayvan’da kamyonla taşınırken araçtan atlayan bir hipopotam yaralandı.

Miaoli kasabasında gerçekleşen olayda, şoför fren yapınca korktuğu belirtilen hipopotam, önce park halindeki bir aracın üstüne, oradan da yola düştü.
Dişleri ve bacağı kırılan hipopotam, birkaç saat yol kenarında yaralı halde bekletildikten sonra kargo konteyneriyle, kaldığı çiftliğe götürüldü.
Yıllar önce Tayvan’da yayınlanan meşhur bir televizyon dizisinde de ‘rol alan’ “A Ho” isimli hipopotamın sahibine, hayvanları koruma yasalarını ihlal ettiği için 2 bin 400 dolara kadar ceza verilebileceği belirtildi.
http://www.hurriyet.com.tr/dunya/27852621.asp
       Tawşi der ki; Bu hipopotamı doğal ortamından ayırıp böyle bir yere getiren şahsı kınıyorum. Hadi böyle bir salaklık yaptın hayvanı güvensiz bir araçta nasıl taşırsın, yazık değil mi? Şu hayvanın haline bakın, kaç saat ağlamış acı çekmiş, heryeri kırılmış, eski haline nasıl dönecek şimdi? Devlet elinden derhal almalıydı ve çok büyük bir ceza kesmeliydi! Yazıklar olsun! İnşallah o şahsı da uzaylılar kaçırır, başka bir ortamda yaşamak nasılmış görür!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.