"Ağrım olsa bağıramam, aslan görsem kaçamam, kuyruğu ne de tatlı dersiniz ama avcı vurunca afiyetle yersiniz, çok da üşüdüm, kürkümü geri verseniz.. Tavşanım ben, keşke dostum olsan sen.." (Tawşi)

8 Aralık 2014 Pazartesi

KÖPEKLERİNİZİ ELEKTRİK DİREĞİNE, SOKAK LAMBASINA BAĞLAMAYIN!

         Gazetelerde görmüşsünüzdür, çok acı bir olay ve bu acı olayı getiren ihmalkarlık, suçlu bir de belediye..


Lina


"İZMİR Karşıyaka’da diyetisyen Güneş Akyıl, önceki akşam saatlerinde, ‘Rottweiler’ cinsi 4 yaşındaki ‘Lina’ isimli köpeğini gezdirmek için, Gode Cengiz Parkı’na geldi.

Arkadaşı ile telefonda konuşan Akyıl, bu sırada köpeği ‘Lina’yı, demir tasmasıyla bir aydınlatma direğine bağladı. Ancak ‘Lina’, kısa süre sonra çırpınmaya başladı.

ELEKTRİK KESİLDİ
Elektrik akımına kapıldığı anlaşılan talihsiz köpeğe kimse yaklaşamayınca, ‘Lina’ çırpına çırpına can verdi. Karşıyaka Belediyesi yetkilileri ile TEDAŞ ekipleri olayın meydana geldiği parkta gündüz inceleme yaptı. Tutanak tutan ekip, benzer başka bir olay meydana gelmemesi için parkta bulunan elektriği kesti. Burası çocuk parkı.. "

Tawşi der ki; Evet çok acı bir olay ama köpeği elektrik direğine bağlayan bir diyetisyen yani bir doktor, kendi çocuğunu o direğe öyle bağlar mıydı? Sonuçta içinen elektrik geçen bir nesne, ayrıca koskoca parkta hiç mi ağaç yoktu? Bence ne kadar üzüntülü d eolsa köpeğin sahibine ihmalkarlıktan ceza kesilmelidir, belediyeye ve başka kimler suçluysa da sahibi oralara dava açmalıdır.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/27728962.asp

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.