"Ağrım olsa bağıramam, aslan görsem kaçamam, kuyruğu ne de tatlı dersiniz ama avcı vurunca afiyetle yersiniz, çok da üşüdüm, kürkümü geri verseniz.. Tavşanım ben, keşke dostum olsan sen.." (Tawşi)

9 Aralık 2014 Salı

GÜNÜN DOSTU


5 yorum:

  1. merhabalar!
    öncelikle verdiğiniz bu değerli bilgiler için çok çok teşekkürler:)
    benim size bir kaç sorum olacaktı; ankarada yaşıyoruz ne kadar arayıp taradıysam da bizim kerata için kuru yonca ve saman bulamadım siz nereden temin ediyorsunuz?
    yavrular için yaş otlar ishale sebep oluyormuş kaç aydan sonra verebiliriz?
    tuvaletini hala nere olursa bırakıyor:) acaba bende mi bi sorun var yoksa yavruyken normal midir?
    son olarak sağ gözünü hafif kısık tutuyor dikkatli baktığımda kenarlarının çapak gibi yaşlı olduğunu farkettim ne yapabilirim acaba bir solunum yolu rahatsızlığı belirtisi olabilir mi :/

    cevabınızı merakla bekliyorum şimdiden kucak dolusu teşekkürler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, çok teşekkür ederim. Ben tavşanlarımın kuru ot, kuru yonca ve uzun samanlarını İzmir'deki yazlığımızın çevresindeki tarlalardan ücretsiz bir şekilde sağlıyordum :) Yazlıktan İstanbul'a kıyafetlerle değil ot samanla dönerdim, arada da teyzem yollardı. Tavşanlarım Ağustos'ta öldükleri için artık maalesef ot sap kemiren de yok.. Sokak kedilerimle başbaşa kaldık yani.. Size tavsiyem sahibinden.com ve gitti gidiyor'da balya ile satılan uzun kuru saman ve otlardan birer balya almanızdır, hem çok ucuz ve ekonomik, hem bir balya alıp kuru yerde saklayıp bir yıl boyunca verirsiniz, hem de ayağınıza kadar gelir. Yavru tavşanlara yaş ot ve yeşillik 6 aydan sonra verilir, ondan önce hep kuru verilmelidir, hatta yatişkinken de önlerinde her zaman 24 saat atlar için kullanılan sınırsız kuru ot, uzun saman, ara sıra da kuru yonca bulunmalıdır. 3 aylık-1 yaş arası ergenlik dönemidir o yüzden bu bölümde heryere tuvalet yapabilirler :) Ama Tawşi yapmıyordu, eğitilebilirler, o sitelerden çuvalla talaş da alın derim. Tuvalet için lazım olur. Talaşı marangozlardan da ücretsiz temin edebilriisiniz. Bir hara yakınında oturuyorsanız oralardan da ot satın alabilirsiniz. Tabi bu Bursalılar için daha çok geçerli :) Gözüne çöp, toz kaçmış olabilir, alerji olabilir, üşütmüş olabilir, mantar veya egzama başlangıcı olabilir. Oda sıcaklığında süte pamuk batırıp pansuman yapın veya şekersiz demli çayı yine oda sıcaklığında pamuğa batırıp gözü silin, geçmezse hemen veterinere götürün, pati altlarını yara ve kırmızılık var mı, tüyleri açılmış mı, kabuklanma var mı iyice inceleyin. Başka bir hastalık da olabilir ama inşallah önemli birşeyi yoktur. Bu arada bugün Ankara içinde sahiplendirilen bir Lop tavşanı gördüm Petarkadaş'ta bence mutlaka bir bakın belki arkadaşı olur o kadar tatlı ki :) Size de alıştık, bloğumuza daha çok bekleriz Aysu Hanım, sevgilerle :)

      Sil
    2. tavşanlarınızı kaybettiğinizi bilmiyordum, çok üzüldüm :(

      sahibinden.com'u taramıştım baktım ton fiyatları falan var açıkçası tek balya siparişini görünce küfür ederler diye vazgeçtim ;P hamsterlarımdan da kalan talaşım vardı marangozların hijyenine güvenemediğimden petshoplara boyun büküyorduk internette bulabileceğimi öğrendiğim çok iyi oldu:)

      şimdilik keyfi yerinde Hansel ve Gretel gibi sindirdiklerini göstere göstere geziyor delikanlı:) çayı sürerken de çok uslu durdu kaşınıyor sanırım bi kaç gün takip edelim bakalım buradaki veterinerlere de güvenimiz kalmadı artık..

      bizim cüce geldiğinden beri takipçiniz olduk :)) cesaretimi de aldım bol bol rahatsız ederiz sizi paylaşımlarınıza minnettarız iyi ki varsınız!

      Sil
    3. Teşekkür ederim. Ama daha önce de başka kişilere önermiştim onlar da oradan birer balya sipariş edip almışlardı yani veren yerler oluyor. Ankara'daki çiftliklere de sorabilirsiniz. Olmadı veterinerlik fakültesine götürün derim, Prof. Dr. Arif Kurtdede ve ekibinden randevu alabilirsiniz. Çok teşekkür ederim :))

      Sil
    4. Geçmiş olsun ve isterseniz şu şlana bir gözatın derim;

      http://www.petarkadas.com/petbul/ilan-yakisikli-otesi-1-yasinda-erkek-hollanda-tavsani-tavtav-icin-yuva-ariyoruz-ankara

      Sil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.