"Ağrım olsa bağıramam, aslan görsem kaçamam, kuyruğu ne de tatlı dersiniz ama avcı vurunca afiyetle yersiniz, çok da üşüdüm, kürkümü geri verseniz.. Tavşanım ben, keşke dostum olsan sen.." (Tawşi)

18 Aralık 2014 Perşembe

SADECE 5 TANE KALDI

+18



Dünyadaki son 6 beyaz gergedandan biri ABD’nin California Eyaleti’ndeki San Diego Hayvanat Bahçesi’nde öldü.

44 yaşındaki Angalifu isimli gergedanın “Yaşlılıktan öldüğü” açıklandı. California’daki hayvanat bahçesinde bir adet beyaz gergedan daha bulunuyor. Diğer beyaz gergedanlardan biri Çek Cumhuriyeti’ndeki bir hayvanat bahçesinde, kalan üçü ise Kenya’da.
http://www.hurriyet.com.tr/dunya/27787409.asp?scenario_id=ilginiziCekebilir&action=click&label=HaberDetay1&widget_id=7752447337843478
Tawşi der ki; Gergedan boynuzunun kullanım alanlarını araştırdığımda karşıma şu çıktı;
"Maalesef  afrodizyak yada şifa amaçlı kullanılıyor. Vietnamda gergedanın değerli dişinin kanser tedavisine iyi geldiği söylentisi uzun zamandır var. Gergedan boynuzu tıbbi kullanımında ateş ve ağrı tedavisinde önemli bir rol oynuyor. Acı olan kısmı bunların hiçbirinin bilimsel bir karşılığı yok."
Yazık.. Koca bir hayvanı hurafeler için yokettiniz ahmaklar, keşke boynuzsuz yaratılsaymış, aslanlara daha kolay yem olurdu ama en azından para için boynuzunun peşinde olan insanlar yüzünden yüzü testereyle ikiye kesilip katledilmezdi. Ayrıca Çek Cumhuriyeti'ndeki ve ABD'deki tek kalan gergedanlar bir araya getirilmelidir, üreme yaşları geçmediyse belki üreme şansları doğar. Ayrıca yüksek paralar ödenip izin çıkarılan gergedan avları derhal yasaklanmalıdır, siyah gergedanların canı can değil mi???

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.