"Ağrım olsa bağıramam, aslan görsem kaçamam, kuyruğu ne de tatlı dersiniz ama avcı vurunca afiyetle yersiniz, çok da üşüdüm, kürkümü geri verseniz.. Tavşanım ben, keşke dostum olsan sen.." (Tawşi)

31 Aralık 2015 Perşembe

SARIYER'E İBB'NİN YAPTIRDIĞI MEÇHUL BARINAK!



SARIYER’de yapılan “Kısırkaya Sahipsiz Hayvan Geçici Bakım Evi ve Bahçeli Yaşam Alanı’’nın 39 ilçe belediyesince ortak kullanılması için hazırlanan ‘’Ortak Hizmet Protokolü’’ Istanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde oy çokluğu ile kabul edildi. Buna göre ilçelerden toplanan sokak hayvanları, Sarıyer’deki alanda rehabilite edildikten sonra mikroçip takılarak kayıt altına alınacak ve tekrar geldikleri ortama bırakılacak. Kabul edilen protokolün amacı, “sahipsiz sokak hayvanlarının aşılanması, kısırlaştırılması, tedavisi, sahiplendirilmesi, mikroçip uygulanarak kayıt altına alınması ve bu işlemlere tabi tutulan hayvanların yasa gereği alındıkları ortama tekrar geri bırakılması işlemlerini kapsıyor.

MASRAFLAR BÜYÜKŞEHİRDEN
Protokol kapsamında İBB’nin yükümlülükleri, tesisin sevk ve koordinasyonunu sağlamak, bakımevine ait elektrik, su, ısınma, iletişim bedellerini karşılamak, bakım evinin genel bakım ve onarım ihtiyaçlarını karşılamak, barındırılan hayvanların küpe ve mikroçip ile işaretlenmesi için gerekli cihazları temin etmek, hayvanların mama vb. ihtiyaçlarını karşılamak, hizmet kapsamında kullanılacak olan ilaç, medikal malzeme vb. sarf malzemeleri temin etmek olarak açıklandı.

EN FAZLA 20 KÖPEK
Protokole göre ilçe belediyeleri de kendisine tahsis edilen alanda 7 gün 24 saat bulunacak personel çalıştırmak, her bahçeli yaşam alanında en fazla 20 köpek bulundurmak durumunda.

http://www.haberturk.com/yasam/haber/1168013-butun-sokak-hayvanlarina-sariyerde-mikrocip-takilacak

      Tawşi der ki; Eski AKP'li Sarıyer Belediye Başkanı , bugün İlim Yayma Derneği Başkanı Yusuf Tülün (zimmete belediye parasını geçirmekten hapis yatıp sonra kısa sürede çıkmış ve bu cemiyete başkan seçilmiştir) zamanında bahçemde beslediğim 1 Pointer ve 1 sokak köpeği ben evde yokken aşılama adıyla alınmış sonra da çoğu hayvanseverin zehirlenip ormana gömüldüklerini öğrenmiştik. Umarım aynı katliam yaşanmaz çünkü ben yeni yapılan bu barınağa karşıyım. Gidip gördüm. Yolu yok, çamurda sadece mandalar yürüyor, belediye barınak minibüsü saplanıp kaldı, inanılmaz soğuk, rüzgarlı ve bir kuşun bile 2 dk durmayacağı bir yerde. Burada ne oluyor bitiyor kimsenin haberi olmaz. Lütfen Kadir Topbaş gelsin İBB'yi buraya taşısın, zavallı hayvancıkları da Fatih'teki İBB yerinde baksınlar. Hayvan olmak itilip kakılmayı gerektirmez.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.