"Ağrım olsa bağıramam, aslan görsem kaçamam, kuyruğu ne de tatlı dersiniz ama avcı vurunca afiyetle yersiniz, çok da üşüdüm, kürkümü geri verseniz.. Tavşanım ben, keşke dostum olsan sen.." (Tawşi)

12 Aralık 2015 Cumartesi

ÖLÜM İHALESİ SONUÇLANDI!




      Niğde’de av turizmi kapsamında Demirkazık Dağı Yaban Hayatı Geliştirme Sahası’ndaki 12 yaban keçisinin avlanması için açılan ihale 214 bin 500 lira bedelle sonuçlandı. Şu ana kadar 4 yabancı bölgede ava çıktı.

BU YIL KOTA 12

3 bin 700 metre rakımlı Demirkazık Dağı’nda barınan yaban keçilerinin avlanması için Orman Ve Su İşleri Bakanlığı 7’nci Bölge Müdürlüğü bu yılki kotayı ’12’ olarak belirledi. Keçi başına 4 bin 500 lira tahmini bedelle açılan ihaleye giren av turizmi acenteleri, 4 yabancı avcının bölgeye geldiğini ve birer adet keçi avladığını açıkladı.




’VURABİLİRSİN’ DEYİNCE..

1 Kasım’da başlayan av sezonunda Orman ve Su İşleri Niğde Şube Müdürlüğü’nce görevlendirilen bir personelle dağa çıkan avcıların 10 gün süresi ve 1 yaban keçisi avlama hakkı bulunuyor. Sadece 8 yaş ve üzerinde, boynuzları en az 100 santimetre olan erkek keçilerin avlanmasına izin veriliyor. Avcı, görevlinin avlanma kriterlerini taşıyan yaban keçisini belirleyip ’Vurabilirsin’ dediği hayvanı hedef alabiliyor. Buna uymayana ise cezai işlem uygulanıyor.




BOYNUZU ALIYOR, ETİ KALIYOR

Demirkazık Dağı’nın zorlu koşullarında kendilerine verilen sürede keçi avlamayı başaranlar, avladıkları keçiyle hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra boynuzunu kesiyor. Avcı, boynuzu hatıra olarak ülkesine götürürken, keçinin eti ise avlanma sahası sınırlarındaki köylülere kalıyor. Yabancı avcılar için açılan ihale kotasının dışında,Bakanlık tarafından yerli avcılar için de yapılan başvuruya göre ayrıca kota belirlenebiliyor. (Yorumum aşağıda)

http://www.hurriyet.com.tr/olum-ihalesi-sonuclandi-40026048
Tawşi der ki; Kimlere oy verdiğinize tekrar bakın, tecavüze uğrayan hayvanlar için bile Kabahatler Kanunu yerine TCK içinde çok ağır ceza düzenlemeleri yapılmıyor ve Allah'ın bize emanet ettiği bu dilsiz kullarına zevk için ihaleli katliamı uygun görüyorlar! Tek suçu boynuzu olması.. Hayvanların hayatı sizlerin elinde satılık değildir, onları siz yaratmadınız, siz öldürtemezsiniz!!!  TAWŞİ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.