"Ağrım olsa bağıramam, aslan görsem kaçamam, kuyruğu ne de tatlı dersiniz ama avcı vurunca afiyetle yersiniz, çok da üşüdüm, kürkümü geri verseniz.. Tavşanım ben, keşke dostum olsan sen.." (Tawşi)

7 Eylül 2014 Pazar

CEVAP; SN. SEVGİ ECEM ÇAKAR



      Dişi tavşanınızda o sivilce sandığınız şeyler meme uçları olabilir ama değilse acilen veterinere götürmelisiniz.

14 yorum:

  1. merhaba admin verdiğin cevap için teşekkür ederim.. karamelim çok sağlıklı dişi bi tavşanım varmış benim :) şimdi yaşını doldurmak üzere ancak çok tüy dökmeye başladı ancak dökülen tüyler hemen yenileniyor.. 3 ton kadar koyu bi renk oldu nerdeyse bu durum normalmi yoksa extrem bi durum mu var ona göre hekimine götürecem şimdiden teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne demek.. Maaşallah :) Yaz ve kış başlarında mevsimsel tüy dökülmesi çok olur, hergün kedi tarağı ile tarayın, böylece mide ve bağırsaklarında tüytopları oluşmaz ve ölümcül sorunlar olmaz.Çünkü tavşanlar kedi ve köpekelr gibi kusamazlar böylece de yuttukları tüyler içlerinde tüytopuna dönüşür. Bazen yalancı gebelik geçirebilirler yani gebe olduklarını sanıp tüylerini yolarak yuva yaparlar ama tabi bazı hastalıklarda da tüy dökülmesi yaşanır. En iyisi tabi ki veterinere götürmektir. Bazen Lop tarzı tavşanlar büyüdükçe renkleri de değişir ama bir hastalığı da var mı kontrol ettirmek lazım, özellikle egzama, mantar, uyuz gibi şeylere karşı tetikte olmakta fayda vardır.

      Sil
    2. evet doğru söylüyorsunuz neredeyse her gün tavşanların nasıl bakıldığına dair araştırma yapıyorum.. söylenen her şeyi de uyguluyorum 5 ayda inanılmaz kilo aldı her şeyine çok dikkat ediyorum.. her gün olmasa bile iki günde bir mutlaka tarıyorum ama her gün temizliğini yapıyorum.. işte tüy çok döküyo ama bebek tüylerinin hemen hemen hepsini döktü.. yerine daha sert ve kalın tüyler çıktı... zührevi hiç bir hastalığı yok ancak dediğiniz gibi veterinere götürmekte fayda var :)

      Sil
  2. merhaba size daha öncede yazmıştım 3 senedir bi tavşan besliyorum ismi karamel dün karamel biraz dolaşmak istedi.. bende saldım asla kaçmaz ve uzaklaşmaz zaten yavrularını emziriyor gitmiyo bi yere fakat karamel şuan da kayıp bulamıyorum son 6 7 saattir arıyorum karşı kömürlükte tahtalarda köpek dişlerinin izini gördüm tahtaları yemiş gibi sanırım karamel bi ara karşı kömürlüğe gitmiş ama kan veya dökülen tüy falan yok yaşıyor diye ümit ediyorum ama köpekler tavşan yermi diye de merak ediyorum yarın da tekrar arayacam çünkü yemişsse yapacak bişi yok yememişse adam bile tutup aramayı düşünüyorum :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba kusura bakmayın, internetim kesildiğinden size hemen yazamadım, kedi, köpek, yılan, karga, martı, şahin, baykuş, gelincik... Bunların hepsi tavşan yer, en ummadığınız uslu kedi köpek bile anında saldırır, umarım kötü bir son olmamıştır ama bilemiyorum, onun dışında arabalar ezebiliyor, çocuklar veya hayvan tüccarları kaçırmış olabilir. Dışkısı mutlaka vardır, dışkısını izlemeye çalışın. Yeşillik topraklı çiçekli alanlara bakın. Sizin adınıza çok üzüldüm, umarım yaşıyordur ama çok zor fakat yine de Allah'tan ümit kesilmez. Elinize maydanoz filan sevdiği kokulu yiyecekleri alıp aramaya öyle çıkın. Kapının etrafına maydanozlar koyun. Evlerini çok iyi bilirler. Tünel kazmış olamaz diye düşünüyorum. Bu yüzden tavşanını dışarı çıkaran herkese kayışla çıkarın diyorum, etrafa kayıp ilanları asın, esnafa, komşulara filan sorun, Petarkadaş'a da kayıp ilanı koyun. Bana da fotoğrafının linkini gönderirseniz blogtan yayınlarım belki işinize yarar, iyi haberlerinizi bekliyorum, dua da edin, bir de kayıp duası var, bazen etkili olabiliyor: "İnnehu ‘alâ rac’ihi lekâdir" diye ard arda okuyun lütfen.

      Sil
  3. http://www.petarkadas.com/petbul/ilan-cumartesi-gunu-hadimkoyde-kayboldu-istanbul dediklerinizi aynen yaptım.. yapıcam da kahroluyorum.. ona bişi olduğu aklıma geldikçe deliriyorum resmen nasıl alışacam ben onsuz olmaya lütfen siz de destek olun umarım bişi gelmemiştir başına tek bir izine bile rastlamadım dua edin bende edicem karamelime kavuşayım.. :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Linki de paylaşacağım ve ana sayfaya konu edeceğim hemen, ben eğer olduysa hazırlıklı olun diye yazdım maalesef, parklardaki çocuklara da sorun ve görürseniz size hediye veririm filan deyin, onlar görebilir birçok şeyi.. Gece inanın dua ederek yatıyorum size de soracaktım ne oldu diye :(

      Sil
    2. İlçenizin veteriner müdürlüğünü arayın, veteriner müdürlüğü veya ilçe barınağına tavşan getirildi mi diye sorun, rengini de söyleyin.

      Sil
    3. Mahalle karakoluna da sorun derim.

      Sil
    4. 444 4 597'yi arayın Arnavutköy Belediyesi'nin her müdürlüğü var ama veteriner müdürlüğü yok, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile görüşün, müdürü Gökhan Kumbasar.

      Sil
    5. Ya da Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü var, Ufuk Karaca. Ayrıca niye veteriner müdürlüğü yok diye benim adıma kızarsanız sevinirim.

      Sil
    6. Facebook ücretsiz hayvan ilanlarını da tarayın derim ve Petarkadaş'ın Petbul bölümünü sürekli kontrol edin biri bulup sahiplendirebilir.

      Sil
  4. Nasıl teşekkür edeyim bilemiyorum ben sabah aksam okuldayim milletin cocuguyla ilgilenmekten kendi yavrumla ilgilenemedim.. hep bundan oldu zaten yoksa hic gozumden kacar miydi.. bu numuralari tek tek aricam karakola da firsat buldugumda giderim ne gerekiyosa yaparim yeterki gelsin bulayim onu ilk firsatta sizi de bilgilendirecegim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne yaptım ki, şu an İstanbul'da olabilseydim daha farklı yardımcı olurdum inanın, insanların çok olduğu yerlere (yürüyüş parkurları, çocuk parkları, kafelerin olduğu mekanlar) elektrik direkleri ve ağaçlara ilan asın ama ilanınızı dosya kağıdına koyup şeffaf koli bandıyla etrafını iyice dolayın ki insanlar yırtıp atıyor veya yağmurdan yokoluyor. Sizi anlıyorum benim annem de emekli öğretmen :) Bu arada evinizin yakınlarına ve yeşillik bölgelere sağa sola plastik ağır kaplarda su ve yeminden koyun ki yaşıyorsa inşallah ve o civardaysa su filan içer. İnşallah çıkar bir yerden.

      Sil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.