"Ağrım olsa bağıramam, aslan görsem kaçamam, kuyruğu ne de tatlı dersiniz ama avcı vurunca afiyetle yersiniz, çok da üşüdüm, kürkümü geri verseniz.. Tavşanım ben, keşke dostum olsan sen.." (Tawşi)

19 Eylül 2014 Cuma

TAVŞANLARA EKONOMİK SAMAN, KURU OT VE YONCA BALYASI



     Tavşan besleyenlerin en büyük derdidir bu saman ve yonca çünkü sevgili minik dostları hergün birsürü saman ve kuru ot kemirmekte, resmen ot dayanmamaktadır. Özellikle bir de şehirde yaşanıyorsa veterinerlerde satılan minicik paketlerdeki ota samana yarım kilo et parası istenmektedir. Bu yüzden neler yapılabilir?

1) Yazlığınız varsa, şehre dönerken oradaki tarlalardan çok ucuza alacağınız kuru ot, saman ve kuru yoncadan çuval çuval koyabilirsiniz.

2)Arabanız yoksa birkaç çuval kuru ot ve samanı otobüsle getirebilirsiniz.

3) Köydeki akrabalarınızdan isteyebilirsiniz.

4) Yazlığınız yok, akrabanız yok, üzülmeyin; sahibinden com'a girin, sırasıyla "hayvanlar alemi" sekmesinden sonra "yem ve mama" yı, sonra da "küçükbaş & büyükbaş" ve "yem" i seçin, sıralamayı artan fiyata göre yapın, mutlaka perakende olarak satanı da bulabilirsiniz. Bir balya atların yediği uzun samandan, bir balya kuru ottan, bir balya da kuru yonca alırsanız tavşanınız bir yıl bunları rahatça kemirir, hatta sırf uzun saman alsanız bile inanılmaz sevinir, sonra gelen samanı kiler veta tavşanınızın odasında saklarsınız, ya küçük küçük ya da yarısını odasına koyun, hem oyun oynar hem de sürekli kemirir :) Örnek link;

http://www.sahibinden.com/ilan/hayvanlar-alemi-yem-ve-mama-kucukbas-buyukbas-acil-satilik-balya-200-ton-8.000adet-176651341/detay





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.