"Ağrım olsa bağıramam, aslan görsem kaçamam, kuyruğu ne de tatlı dersiniz ama avcı vurunca afiyetle yersiniz, çok da üşüdüm, kürkümü geri verseniz.. Tavşanım ben, keşke dostum olsan sen.." (Tawşi)

23 Eylül 2014 Salı

YEMEK ARTIKLARI SOKAK HAYVANLARINA GİTSİN



   Yıllardır söylerim, belediyeler tüm restoran, hastane, okul, sosyal tesis, fabrika gibi yerlerden hergün yiyecek artıklarını toplamalıdır. Böylece hiçbir sokak hayvanı aç kalmaz. İşlem çok basit; belediyenin arabasıyla bir eleman hergün buralardan belirli saatlerde torbalardaki atıkları toplayacak ve sokak hayvanlarına dağıtacak. Ama yapan var mı, çok az.. Örnek veriyorum; İstanbul İstinye'de böyle atık toplanacak nereleri var;

İBB Sosyal Tesisleri, İstinye Devlet Hastanesi (öğle yemeği ve yatan hastaların kalan yiyecekleri), İstinye Carrefour (tarihi geçmeye yakın ürünler), Migros, Bim, balıkçılar (herkes balık ayıklatıyor), kasaplar, balık restoranları, Dominos Pizza, Little Seazers Pizza, Carrefour Burger King (elemanlar tepsilerde kalan  patates, hamburger ve tavukları ayırabilir), fırınlar (çıkma ekmekler), pastaneler, simitçiler, Recaizade Ekrem Ortaokulu, Meslek Lisesi, İmamhatip Lisesi (okulların kantinindeki yiyecek artıkları) ve en önemlisi de İstinye Park AVM'den çıkan tüm restoranların (Mc donalds, Burger King, Shake Shack, Günaydın Kebap, Kaşıkla..) yemek artıkları..

    Gördüğünüz gibi sırf İstiye'de kocaman bir liste oluştu, buralardan toplanan yiyecek artıklarıyla ne kadar hayvan doyar değil mi? Yani aslında belediye sağa sola sokak hayvanları için yemek ve su yerleri yapsa ve herkes işletmesinden, dükkanndan artan yiyeceği gidip kendi oralarta dökse bile olabilir. Tabi sorumluluk sahibi insanlarsak.. 

Çöpe gideceklerine midelerine gitsin..


Onlar için bir kuru ekmek bir yarım ekmek döner gibidir.. Siz hiç bir hafta aç kaldınız mı?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.