"Ağrım olsa bağıramam, aslan görsem kaçamam, kuyruğu ne de tatlı dersiniz ama avcı vurunca afiyetle yersiniz, çok da üşüdüm, kürkümü geri verseniz.. Tavşanım ben, keşke dostum olsan sen.." (Tawşi)

1 Nisan 2012 Pazar

TAWŞİ İŞ BAŞINDA

 
                         Etrafa devamlı talaş saçtığım için uğur böceği şeklinde mini bir gırgırım oldu :)




                  Bu nar ayıklama aparatını dostum başka bir iş için kullanıyor, Muhteşem Yüzyıl'ı izlerken tuzlu çekirdek kabuklarına dalmayayım diye buna atıyor :)))   Ama ben onun da yöntemini buldum, 3 saniye içinde ağzımla kapağı kaldırınca dostum şok oldu :D




Havuç yedikten sonra yorgunluk basınca :)




                            
                                                   Bu samanların hepsi benim mi? Oliiiiiy!


 
                                                           Dur tadına bakayım :)




Karnım doydu gözüm doymadı :))





Biraz fazla mı kaçırdım ne..





Hıçk!..













Erik ağacının kuru dallarını kemirmek çok zevkli :)




PAŞA :)



                                                            Değişik bir koku var hee..



Bir kedi gördüm sanki..




                                                                    Ben de valla!





Anaaam, kedi mi geliy!..




Kıh kıh kıh :))




                                                                 Sen de kimsin bee?


    Tavşi toz olur.. :)



Dostum, gel şu düşük kulaklıya karşı ittifak yapak..




     Bu azmanlardan rahat yok, en iyisi Kıbrıs'a kaçmak..
                  




   Ne oldu, sen daha burada mısın tüylü bamya?





İkinci elli kırk dokuz, ikinci elli elli..
Şabanoğlu Şaban'daki gibi çölde kamufle olayım dedim ama olmadı mı?



-Son-











Paşa'nın anneannesi Birsen Teyze'den benim gibi tavşan Paskalya çikolataları :)









Şunlardan birini yesem kim görecek..








10 yorum:

  1. çook tatlı bir tawşi

    YanıtlaSil
  2. merhaba bloğunuz cok güzel,Tawşi'nin cinsi nedir?
    Bende tavşan beslemeyi düşünüyorum kokmadıklarını yazmışsınız ama bazı petshop ve başka hayvanseverler odada koku yarattığını yazmış.Sizin öneriniz nedir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. Tawşi erkek bir Hollanda Lop Tavşanı'dir. Asla kokmuyor çünkü doğaları gereği kedi gibi sürekli yalanıyorlar, çok temiz hayvanlardır. Ayrıca tuvalet kabını hergün değiştirmeniz gerekir, kedi gibi talaşlı tuvalet kaplarına tuvaletlerini yaptıklarından oldukça temiz hayvanlardır. Hatta Tawşi doğuştan Armani parfümü gibi hoş kokuyor. Şimdiye kadar hiç böyle bir koku olayıyla karşılaşmadım. Kokan tavşan yoktur, kirli bakılan tavşan vardır.

      Sil
  3. cok tesekkr ederm cevabınız ıcın her kafadan ayrı ses cıktıgı ıcın sorma ıhtyacı hıssetmıstım:)bende kendıme hollanda lop tavsanı alıcam yarın sıtenızı zıyaret edıp okuduktan sonra emn oldum:)ancak piyasada hollanda lop tavsanı olarak gosterdıklerı cınsın kulakları nedense farklı zamanla kullakların düştüğünü öğrendim ırkın özelliği buymus galıba:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne demek.. Ne zaman bir sorunuz olursa sorabilirsiniz. Ben tavşan alacak takipçilerime daha çok ücretsiz verilen ya da yeni yuva arayan tavşanları sahiplenmelerini söylüyorum çünkü mutlaka Hollanda Lop Tavşanı da verenler oluyor. Birçok yerden bulabilirsiniz internetten. Evet lopların kulakları yavruyken tam düşmemiş olur ama diğer cinslerden de kolayca ayrılırlar zaten kulakları düşmemiş bir tavşan henüz çok küçüktür, anne sütüne muhtaçtır ve alınmaz. Mutlaka kulakları düşmüş olsun, ağırlık olarak da çok hafif olmamalı..

      Sil
  4. mrb tawsi bnim tavşanım heryere dışkı yapıyor bir çozumu var mı hep dışarıya çıkartıyoruz bn bi çocuğum ailede bn bi burya bakıyorum annem izin vermiyor bahçeye çıkmasına

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,tavşanınız kaç aylık? 4-6 aylık arasıysa heryere dışkı yapması ergenlik dönemine girmesindendir. Bir süre sonra geçecektir. 4 aylıktan küçükse de tuvalet eğitimi olmamasındandır. İçi talaş dolu bir tuvalet kabı var mı? Tavşanlar bahçeye bırakılmaz sadece tasmayla bahçede gezdirilir yoksa kedi köpek yakalayıp yer, arabalar ezer.

      Sil
  5. Merhaba ben tavşanları çok seviyorum ve yakın zamanda benimde tavşanım olucak :)) Ama ailem balkonda beslenmesini tercih ediyor. (Koku açısından)tabii siz kokmaz demişsiniz ancak pek çok tavşan besleyen insanlar var ve çok şikayetçiler . Bu yüzden ailem aynı sorunların bizde de olmaması için balkonda beslemem gerektiğini söylüyor tabii balkonda tavşanı salıp düşmesine izin vermiycem ona telden bir kafes ama büyük yani genişliği orta yüksekliğini büyük yapmayı planlıyorum çünkü balkonumuz küçük . Ama hangi malzemelerden yapmam gerektiği konusunda bir fikrim yok çünkü herhangi bir zarar gelmesini istemiyorum . Ne yapabilirim. ?? Şimdiden teşekkürler.:)

    YanıtlaSil
  6. Merhaba ben tavşanları çok seviyorum ve yakın zamanda benimde tavşanım olucak :)) Ama ailem balkonda beslenmesini tercih ediyor. (Koku açısından)tabii siz kokmaz demişsiniz ancak pek çok tavşan besleyen insanlar var ve çok şikayetçiler . Bu yüzden ailem aynı sorunların bizde de olmaması için balkonda beslemem gerektiğini söylüyor tabii balkonda tavşanı salıp düşmesine izin vermiycem ona telden bir kafes ama büyük yani genişliği orta yüksekliğini büyük yapmayı planlıyorum çünkü balkonumuz küçük . Ama hangi malzemelerden yapmam gerektiği konusunda bir fikrim yok çünkü herhangi bir zarar gelmesini istemiyorum . Ne yapabilirim. ?? Şimdiden teşekkürler.:)

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.